dilluns, 15 de maig del 2023

La CAV Girona


Dies enrere diferents associacions de veïns i veïnes de Girona vam presentar la Coordinadora d'Associacions Veïnals de Girona (CAV Girona). 

Aquesta és la nota de premsa que vam fer:

Nota de premsa - Constitució de la CAV Girona.

A finals de l'any 2019 la Federació d'Associacions de Veïns de Girona (FAV Girona) va viure una crisi interna arran del canvi de Junta i presidència. Aquesta crisi va desembocar amb l'escissió de l'entitat, arran de la decisió de moltes AV que en formaven part de sortir-ne.

Al llarg d'aquests darrers dos anys i mig la majoria de les AV escindides hem seguit en contacte, compartint informació i col·laborant de forma informal, bé a través d’un xat grupal bé a través d’algunes reunions esporàdiques.

La continuïtat i consolidació d’aquesta relació i aquest treball ha desembocat en la possibilitat de crear una entitat que a banda d’agrupar-nos també ens representi institucionalment

La creació de la CAV Girona, doncs, respon a la necessitat de diferents associacions veïnals de Girona de tenir personalitat jurídica pròpia per a representar els interessos de les AV federades davant les administracions, alhora que ens permet articular millor el treball intern.

La CAV Girona té la forma jurídica d’una federació, però internament s’organitza de forma transversal i assembleària amb un model de governança participatiu i transparent. Aquest model de funcionament intern ja l’hem estat aplicant en el treball i els temes que hem abordat aquests darrers mesos, participant de forma activa en qüestions clau de ciutat com:

  • La participació en la Taula de Mobilitat i al debat de la Zona de Baixes Emissions.
  • Les al·legacions al nou reglament dels Pressupostos Participatius, obrint una negociació amb el govern.
  • Les al·legacions a la nova l’ordenança “de terrasses

La CAV Girona vol ser un actor cívic i polític al servei de la ciutat, aportant la visió dels barris en tots aquells aspectes que els afecten. Altres debats que tenim oberts en el si de la CAV Girona són la neteja, la seguretat, la mobilitat i el transport públic i la dinamització dels barris i de les seves entitats.

D’altra banda, la CAV Girona sol·licitarà formar part de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), ja que entenem que més enllà de les particularitats de cada barri de cada poble o ciutat, els barris i el moviment veïnal compartim problemes, reptes i anhels, també en clau de país.

CAV Girona.
Girona, 4  de maig de 2023.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada