divendres, 26 de maig del 2023

Cent quatre, la xifra de la setmana


Cent quatre
és el nombre de meses electorals que aquest pròxim diumenge, dia 28 de maig, s'obriran a Girona amb motiu de les eleccions municipals.

Cent quatre meses repartides en divuit col·legis electorals que mobilitzaran més de tres-centes persones que, ocupant les corresponents presidències i vocalies de les meses amb més o menys ganes o resignació, garantiran el nostre dret a vot.

El dret a vot, malauradament no accessible per a tothom, implica alguns deures, entre els quals el de formar part de la mesa electoral. Designats per sorteig els membres de les meses tenen l'obligació, excusable en alguns supòsits, de participar activament en tot l'engranatge electoral vetllant pel funcionament democràtic del procés i tenint cura i custòdia, durant tota la jornada, de l'objecte més preuat: el vot.

De cada mesa electoral en sortirà una acta d'escrutini, després del recompte de vots fet pels membres de la mesa, i la suma de tot l'escrutini dictarà el resultat que determinarà la composició política dels ajuntaments.

Aquests dies els membres de les meses electorals s'han estat formant i preparant, en silenci i lluny del brogit de la campanya, perquè el dia 28 de maig tot vagi sobre rodes.

Vagi per endavant el meu modest agraïment, com a simple ciutadà amb dret a vot, a les més de tres-centes persones que formaran part de les cent quatre meses electorals de Girona, agraïment extensiu també per als de la resta de meses del país...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada