dimecres, 10 de maig del 2023

L'enèsim baixador dels busos turístics de Girona


No fa massa dies Girona va estrenar una nova ubicació del baixador dels busos turístics, situada al Passeig de la Devesa direcció Sant Ponç, just després de la rotonda de Pedret i al costat de l'aparcament de la Copa, ocupant un dels dos carrils d'aquest curt tram de carrer; hi caben, màxim, tres autobusos.

Aquesta és la quarta ubicació en pocs anys: de la del carrer de Berenguer Carnicer es va passar a la fallida de Fontajau (massa lluny del centre) i després a la incomprensible de Pedret.

Aquest emplaçament se suma als altres dos que l'Ajuntament posa a disposició dels busos turístics, Fontajau i de l'estació d'autobusos, on els busos a banda de deixar el passatge també poden estacionar, tot i que aquests emplaçaments queden massa lluny del centre de la ciutat

Des que els busos turístics es van treure del carrer Berenguer Carnicer, que precisament es va urbanitzar pensant en aquest ús, ubicar el baixador ha estat un maldecap per a l'Ajuntament i, per moments, un suplici per a turistes i veïns i veïnes.

No acabo de tenir clar que aquest nou emplaçament funcioni bé i són com a mínim aquests tres els motius que m'ho fan sospitar:

  • Tres són multitud, excepte en aquest cas: Segurament l'Ajuntament té més dades i coneixement que jo, no en dubto, però em sembla que habilitar espai perquè només tres busos puguin carregar o descarregar turistes al mateix temps em sembla insuficient.
  • Risc de col·lapse a la rotonda: Quan hi hagi un quart o un cinquè autobús esperant hi ha el risc que faci de tap a la sortida de la rotonda, tap que ja es forma només amb el semàfor de vianants. Si l'alternativa és anar fent voltes a la rotonda anem servits; si noi volta la rotonda, haurà de voltar pel pont de França, per Sant Ponç i pel pont de la Barca. Més voltes, més contaminació.
  • Les riuades de turistes: Quan el baixador es va situar a Fontajau la riuada de turistes col·lapsava sobretot la rotonda i la zona del rellotge; quan era als jardins de Pedret, col·lapsava el trànsit pel pont de Pedret; ara passarà tres quarts del mateix al pont de Pedret. Quan la riuada baixava al carrer Berenguer Carnicer els turistes ja estaven en zones de trànsit de vehicles restringit, per la qual cosa no alimentaven el col·lapse circulatori.

L'imminent Girona Temps de Flors serà una nova prova de foc per aquesta nova ubicació. Una nova prova d'estrès per als gironins i gironines...

1 comentari:

  1. Jo el dia 2de maig a la tarda hem vaig trobar que i havia 5 busos descarregant i 1 tapava la sortida del parking i vàrem tenir que esperar a que acabessin i pases tota la gent per poder sortir

    ResponElimina