dissabte, 13 de maig del 2023

Waterloo. Minuts Musicals històrics.


El 18 de juny de 1815 l'exèrcit francès de Napoleó Bonaparte es va enfrontar a les forces de la Setena Coalició, formada per tropes britàniques, holandeses i prussianes a Waterloo, una localitat situada a uns 20 quilòmetres al sud de Brussel·les.

La Batalla de Waterloo va suposar la derrota final de Napoleó i va marcar la fi dels seus anhels imperialistes per dominar Europa.

El 6 d'abril de 1974 el grup suec ABBA va guanyar el XIX Festival d'Eurovisió amb la cançó Waterloo; la referència de la cançó a la històrica batalla no és gratuïta.

La lletra de la cançó parla d'una dona que s'enamora d'un home i es compara a ella mateixa amb la tropa napoleònica que va ser derrotada a la Batalla de Waterloo. La lletra a la primera estrofa fa referència a la famosa frase "Napoleon did surrender" (Napoleó es va rendir) com a metàfora de la seva pròpia rendició davant de l'amor.

Waterloo és una de les grans batalles de la història, d'aquelles que influeixen en el curs de la història. Waterloo també és una de les grans cançons de la història de la música i amb la seva melodia contagiosa és una de les cançons més populars d'ABBA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada