dimarts, 19 de juliol del 2022

Formalitzar la relació veïnal


Entre finals de 2019 i principis de 2020 la Federació d'Associacions de Veïns de Girona (FAV Girona) va viure el seu propi temporal Glòria, una etapa d'alta inestabilitat, de crescuda de la tensió i finalment, i fatal, de destrucció. La FAV Girona es va escindir amb la sortida, més o menys formal, més o menys cridanera, de la majoria de les associacions veïnals de Girona.

La FAV Girona, empetitida tot i els aires de grandesa del seu president, ha anat fent la viu-viu tot i que més aviat amb vol gallinaci que d'alta volada; semblava que la FAV assoliria un altre nivell amb la nova presidència i la realitat és que el nivell ara és un altre, i no precisament més elevat... Divideix i venceràs i sí, el president electe va guanyar el càrrec que tant anhelava, ferint de mort la FAV Girona. Divideix i perdràs...

Al seu torn, les (auto anomenades al seu dia) entitats dissidents hem anat creant un espai informal de relació i coordinació, més portes endins que portes enfora, madurant a foc lent una decisió que ara ja tenim coll avall: formalitzar la relació, és a dir, dotar-nos de personalitat jurídica creant un ens que, més enllà del nom que acabi tenint, es diferenciarà de la FAV Girona pel seu funcionament intern més assembleari, més igualitari i més coral, sense quotes de poder ni personalismes.

I mentre arreglem la paperassa seguim treballant conjuntament i ja hem constituït, encara que amb caràcter informal, una primera comissió de treball per a debatre la mobilitat, que que el debat de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) és viu. També empenyem la petició de diferents entitats i professionals per desencallar el projecte del nou Trueta...

La representació formal de les associacions veïnals de Girona va quedar minvada amb la crisi de la FAV Girona i el nou ens que la majoria de les associacions estem creant té la voluntat de recuperar aquesta representació, de donar-li veu i ser motor de treball al servei dels veïns i veïnes de tots els barris de Girona, al servei de la ciutat.

La FAV Girona (per a nosaltres) ja és història; la nostra història ara és un altra i ja l'estem començant a escriure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada