dimecres, 3 de maig del 2023

Errors reveladors


De tot aquest rebombori del caos en les oposicions del personal interí de la Generalitat m'interessa el factor revelador que tenen els errors. No és que m'importi un rave la situació d'incertesa del personal opositor, ni que per tot plegat ja hagin rodat caps de la Generalitat, però em sembla espacialment interessant veure com, a partir d'un error, d'un caos inesperat, es destapa tot.

Perquè és evident que de no haver-se produït cap incident, cap irregularitat, ningú de nosaltres hauria sabut que l'organització d'aquestes proves era externalitzada i que l'empresa adjudicatària en va subcontractar una altra per a fer el servei.

Tampoc hauríem sabut que aquesta era la primera vegada que l'organització unes proves d'aquesta naturalesa es feia d'aquesta manera, amb empreses externes i no amb personal propi de l'administració, fet que no necessàriament hauria de ser negatiu sempre que no es demostrés el contrari.

I això és precisament el que ha passat, que s'ha demostrat el contrari, que en aquest cas l'externalització, no sé si per inexperiència, inoperància, manca de diligència o per tot plegat, no ha estat reeixida i el caos desfermat ha mostrat les costures (i descosits) de l'operació.

Si aquesta primera vegada volia ser una prova està clar que ha suspès i a banda de les molèsties al personal opositor afectat, ha derivat també en una manca de confiança en el bon govern de la Generalitat.

Amb aquesta qüestió ha passat amb tantes altres: quan les coses van (internet, la torradora, o un servei d'atenció al client) no ens interessa massa saber ni conèixer, en general, com funcionen; però quan fallen, aleshores sí, aleshores en volem conèixer tot els detalls i l'entrellat, saber quina és l'empresa adjudicatària i com s'ha fet tot el procés...

Lamentant la situació de les persones directament perjudicades, en aquestes ocasions diem: benvingut sigui el caos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada