dijous, 25 de maig del 2023

La devesa del Xifra


Com la de les branques immortals de Girona, la devesa de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona també és una plataneda. És més recent, més petita, més modesta i menys històrica, però és una plataneda, al cap i a la fi.

I si la Devesa, així en majúscules, és el pulmó de Girona, aquesta més modesta situada rere les parets i les aules de l'institut, és el pulmó del Xifra. La devesa del Xifra forma part del pati de l'institut i durant les hores d'esbarjo acull l'alumnat, especialment el de primer i segon d'ESO. La devesa desemboca en un camp de futbol, espai més obert que configura el límit del pati, just a la vora del riu Ter.

La devesa del Xifra és un espai força desconegut per molts veïns i veïnes de Pont Major; no pels qui, al llarg de les darreres dècades hi han (hem) estudiat en algun dels estudis que s'hi han fet.

Aquest dissabte, dissabte de reflexió, els veïns i veïnes de Pont Major, també els que vulguin de Girona o d'arreu, tenim l'oportunitat de descobrir, o redescobrir, la devesa del Xifra; serà en la quarta i darrera sortida del projecte de descoberta de l'entorn natural de Pont Major i, de la mà de l'Associació la Sorellona, no només trepitjarem la devesa del Xifra, també hi farem un taller de caixes niu d'ocells i ratpenats.

Per alguns veïns i veïnes serà una descoberta, per d'altres un retorn al passat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada