divendres, 19 de maig del 2023

Vint-i-set, la xifra de la setmana


Amb la guanyada, i celebrada, dies enrere l'equip de futbol masculí del Barça ha guanyat vint-i-set títols de lliga. Quatre anys després el Barça s'ha erigit campió i, tot i que encara és lluny de les trenta-cinc lligues del Real Madrid; l'important no és que l'atrapi sinó que, d'alguna manera, el Barça ha tornat.

Bé, ha tornat o, per a ser més precisos, està tornant; haurà tornat quan, a banda de competir la lliga i la copa del Rei com ja ha fet aquesta temporada, també competeixi a Europa, superant la fase de grup de la Champions League i planant-se amb opcions a les eliminatòries.

Certament, el Barça encara està lluny d'igualar el palmarès de títols de lliga del Real Madrid, però des que Johan Cruyff va aterrar a la banqueta del Barça el Real Madrid ha perdut la seva hegemonia: de les 10 darreres lligues el Barça n'ha guanyat cinc; de les 20 últimes lligues n'ha guanyat onze, de les 40 últimes lligues n'ha guanyat divuit, tres més de les guanyades pel Real Madrid els darrers quaranta anys.

Aquestes divuit són, precisament, les que jo he viscut i recordo, les que he celebrat de nen, d'adolescent i d'adult; naturalment confio celebrar-ne moltes més, fins i tot de vell!

El Barça està tornant, espero que acabi de tornar i que, si mai marxa de nou, que no se'n vagi gaire lluny...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada