dijous, 18 de maig del 2023

La graduació

 
Ahir a la tarda es va fer la festa de graduació de l'alumnat de 2n de Batxiller de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona. Malauradament, per motius d'agenda personal, no vaig poder-hi assistir com a president de l'AMPA, tot i que vaig participar-hi amb aquest discurs, que vaig demanar a l'equip directiu que llegís.

Des de l'AMPA Xifra volem demanar-vos disculpes per no poder-vos acompanyar, avui, en aquesta festa de graduació. És per això que hem demanat al professorat que us adreci, en nom nostre, aquestes breus paraules. De fet, només volem dir-vos tres coses:

- Moltes gràcies a les famílies per ser-hi sempre, per acompanyar als vostres fills i filles al llarg de les diferents etapes educatives, també en aquesta, tan important en l'àmbit acadèmic i en l'àmbit personal. A vegades a les famílies, als pares i mares, ens costa trobar el nostre paper en l'educació dels fills i filles; en aquesta etapa es tracta d'acompanyar i de donar suport; la responsabilitat és seva, és dels nostres fills i filles, i això a vegades ens provoca un cert vertigen. El nostre paper és acompanyar, com hem fet i farem al llarg de la nostra vida, i confiar en ells i elles, confiar que sabran i podran responsabilitzar-se i seguir fer-se grans. Moltes gràcies i enhorabona, famílies.

- Moltes gràcies al professorat per la vostra dedicació; sabem que no és només una qüestió de transmissió de coneixements, el fet educatiu és molt més i aquest "més" és el factor diferencial. Sabem que la vostra tasca no és fàcil, a vegades ni el departament, ni les famílies ni el mateix alumnat us ho posem fàcil, però al final la vocació docent s'acaba imposant i al vostre costat els nostres fills i filles també creixen, a banda d'aprendre. Moltes gràcies i enhorabona, professorat.

- Enhorabona, alumnes! Avui vosaltres sou els i les protagonistes de la festa, la resta som la comparsa! Vostre és el mèrit perquè vostre ha estat l'esforç, i ja sabem que l'esforç s'alimenta de la motivació i, quan aquesta decau, de la perseverança. Si sou aquí és perquè durant aquests anys hi heu posat esforç, motivació i perseverança. Però avui és sobretot un dia per a celebrar, per a celebrar el final d'una etapa de somriures i llàgrimes (esprem que més somriures que llàgrimes), d'una etapa plena de vivències i experiències que, més enllà de la nota, també us emporteu: hi ha coses que no caben en l'expedient acadèmic! Enhorabona i molta sort en l'etapa que en qüestió de setmanes o mesos iniciareu.

Finalment, des de l'AMPA volem agrair el treball i dedicació extra que dos alumnes han fet aquest curs, participant en l'activitat d'Estudi Assistit, acompanyant a alumnat d'ESO en el seu procés educatiu i d'aprenentatge, prenent un compromís personal de caràcter col·lectiu. Moltes gràcies per la vostra dedicació i esperem que, a banda de la satisfacció personal, gaudiu d'aquest petit obsequi.

Moltes gràcies per la vostra atenció.
AMPA Xifra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada