dimecres, 17 de maig del 2023

No em parleu més de voreres...


Potser és més barra que cinisme. Prefereixo pensar que és més barra, o estratègia electoral, que cinisme. En campanya electoral hi ha partits que quan els escoltes en els debats, també en les proclames que fan en altres actes electorals, no sembla que hagin governat en aquest darrer mandat, aquests darrers anys.

Parlen de millores en temes que, si precisament requereixen millores és perquè mentre han estat governant simplement, pel motiu que sigui, no les han aplicat. Us poso un exemple: les voreres.

En alguns debats entre les candidatures de Girona s'ha parlat de voreres, vinculades a la mobilitat i a l'accessibilitat, i he sentit alcaldables de partits que estan governant que en parlen com si el que no han fet aquests darrers quatre anys no els interpel·lés.

Al barri de Pont Major mesos enrere vam fer una campanya de denúncia pel mal estat, fins i tot inexistència, d'algunes voreres; i el problema no és d'ara, de fa uns mesos, el problema és de fa anys; al programa de la Festa Major del barri de l'any 2016, a l'anterior mandat, l'AV ja denunciava desperfectes i necessitats que avui, set anys després, segueixen sense reparar-se: panots esmicolats, trams de vorera enfonsats, voreres (de fa anys i panys) a mig fer, trams de carrers amb voreres per fer de cap i de nou...

Aquests darrers quatre anys són dues les accions, puntuals, les que s'han executat a Pont Major del Pla d'accessibilitat de la via pública:

  • Ampliació vorera i creació nou pas de vianants adaptat al carrer Illes Filipines (finalitzat el juliol de 2019, i per tant atribuïble a l'anterior mandat)
  • Rebaix cantonada carrer Mn Rabat accés a la parada de bus (finalitzat el febrer de 2021)

Només hi afegiria la instal·lació de tanques tipus New Jersey en un dels trams de carrer sense voreres com a resposta, única resposta, a la campanya de denúncia del mal estat de les voreres del barri.

No em parleu més de voreres, no me les prometeu més, simplement passegeu-vos pel barri o, si us fa mandra, consulteu aquest mapa i preneu nota i executeu, més aviat que tard, les obres necessàries per dignificar el barri amb les voreres que els veïns i veïnes ens mereixem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada