dilluns, 8 de maig del 2023

Impulsar la innovació i l’emprenedoria socials


Impulsar la innovació i l’emprenedoria socials són dos dels tres objectius dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras de Plataforma Educativa. D’aquí que dos dels tres premis siguin el d’Innovació Social, el reconeixement a una iniciativa social innovadora que aporti solucions o propostes noves per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania a Catalunya, i el d’Emprenedoria Social, el reconeixement d’una acció o iniciativa que s’hagi desenvolupat i mantingut en el temps.

Aquests reconeixements venen acompanyats d’una petita aportació econòmica, ja que entenem que no n’hi ha prou amb premiar bones idees, fer simplement un copet a l’esquena, també cal contribuir que aquestes iniciatives puguin executar-se i, en cas que ja ho estiguin, sostenir-se en el temps per tal de tenir impacte.

Som molt conscients que la innovació i l’emprenedoria socials necessiten finançament i la nostra modesta aportació hauria de permetre que els projectes premiats d’enguany tinguin, a banda d’un estímul anímic per reconeixement social del premi, un impuls econòmic.

Víctimas con Voz”, premi d’Innovació Social, és una plataforma virtual on les víctimes de maltractaments i d’assetjament escolar, així com les seves famílies o professionals que les atenen, poden accedir a recursos preventius, de suport i terapèutics gratuïts.

D’altra banda, "Cooperativa Terram. Aprenentatge, oportunitats i agricultura", premi d’Emprenedoria Social, promou activitats vinculades amb l’agricultura i el medi natural adreçades a persones en risc d’exclusió per afrontar la manca de relleu generacional als camps agraris, generant un espai de confiança i terapèutic, promovent oportunitats laborals i reactivant l’activitat agrària.

El tercer objectiu dels Premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras pren cos i forma amb la categoria de Corresponsabilitat Ciutadana, un reconeixement que enguany ha estat per a l'equip impulsor de l'Escola d'Educadores i Educadors Especialitzats de Girona, per la seva la contribució en la professionalització de la figura l’educador i educadora social abans de la creació dels estudis universitaris del grau d'educació social, reconeixent també com una de les principals impulsores i en representació d'aquest equip a l’educadora social Teresa Castanys.

En l’acte de lliurament dels premis es va destacar el paper de formigueta que la Teresa Castanys va fer a l'Escola d'Educadores i Educadors Especialitzats de Girona, un treball no sempre prou visible ni reconegut; aquest mateix paper volen tenir aquests premis, que ja tenen una trajectòria de més de 10 anys i que, des de la modèstia, també contribueixen a la innovació i a l’emprenedoria socials del nostre país.

Article publicat al web de Plataforma Educativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada