dimecres, 31 de maig del 2023

Xavier Graset, periodista d'ofici


En algun moment, alguns dies, passo per "can Graset", pel Més 3/24; generalment abans de veure l'inici de l'Onze i de la secció "Onze i cinc" de Jordi Ramos. Algunes vegades, sobretot quan l'actualitat és candent, després de l'Onze torno al Més 3/24.

Així va ser abans-d'ahir, però la veritat és que rarament em quedo fins al final, que soc dels que es lleven d'hora, ben d'hora. Així que no, no vaig veure l'entrevista que Xavier Graset va fer-li a l'escriptora Juana Dolores. Com segurament has fet tu, l'entrevista la vaig veure i escoltar ahir, fruit de la polseguera que va aixecar, per internet.

D'ella no us en puc parlar, no la conec, tampoc la seva obra; de fet d'ella no us en vull parlar; no s'ho mereix, ja n'he parlat prou. D'ell, d'en Xavier Graset, sí que us en vull parlar, perquè si fins ara ja el considerava un tros de periodista, un periodista d'ofici, abans-d'ahir encara va sublimar més aquesta condició.

Es nota que Xavier Graset s'ha bregat en mil batalles i mil formats, a la televisió i a la ràdio, fent informació política (corresponsal a Madrid) i fent humor (per a la història el seu "Manolo"), conduint tertúlies (d'aquella manera mig improvisada tan natural) i fent entrevistes, sempre, molt ben documentat i coneixedor de qui té al davant.

Per tot això i molt més, per l'ofici après a base d'experiència i expertesa, l'altre dia va aguantar els embats de l'entrevistada, les seves escopinades a la cara i fins i tot la seva sobreactuació. I ho va fer amb fermesa, però no duresa, amb mà esquerra i ironia, i fins i tot amb un punt de sarcasme, que per això li serveix l'ofici.

A ella (val d'acord, en parlaré només un xic) la vaig trobar impertinent, maleducada, i al final la seva irreverència (segurament necessària, no dic que no) va quedar eclipsada per la seva arrogància. Reconec que fins ara no sabia qui era ni què havia fet; vista l'entrevista, més aviat tinc ganes de seguir-la ignorant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada