dilluns, 20 de juliol del 2020

El vell Trueta


Si la memòria no em falla, la segona vegada que vaig entrar al Parlament de Catalunya va ser per parlar del que, d'aquí uns anys, serà el vell Trueta.

La primera va ser en una excursió de l'Escola Montjuïc, a mitjans dels anys vuitanta, i el que en recordo, especialment, és el desmai d'una amiga i companya d'escola, la Cristina, al bell mig de l'hemicicle del Parlament!

L'anècdota de la segona és de per riure!
Regidor novell i inexpert, el 31 de maig de 2005 vaig acompanyar als llavors alcalde i a la també regidora de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, en Nicolás Pichardo i l'Assumpció Vila, en una visita institucional a la Consellera  de Salut, la Marina Geli.

Des de Sarrià de Ter oferíem a la Generalitat la disponibilitat d'uns terrenys per a la ubicació del nou Hospital Dr. Josep Trueta, terrenys que mesos més tard es van pensar per a destinar al possible Campus de Salut, amb la Facultat de Medicina, una vegada la Generalitat va presentar, l'any 2006, el projecte del nou Trueta a tocar de l'existent.

L'anècdota va ser que jo, passerell, em vaig deixar el document d'identitat a casa i quan me'l van demanar per a registrar la meva entrada en tan noble seu, vaig voler que la Terra se m'empassés en aquell precís moment. Per fortuna meva em van deixar passar, possiblement veient que anava molt ben acompanyat... 

Anècdotes a banda, més de tres lustres després finalment el nou Trueta ja té ubicació, a cavall de Salt i Girona, i tota l'estratègia de desenvolupament econòmic que s'havia traçat a Sarrià de Ter al voltant de la salut, queda en paper mullat. De fet aquests papers ja fa temps que es van mullar...

Arribat el moment s'han imposat els criteris tècnics i per a l'hemeroteca, veurem si també per a la història, queda la batalla política territorial de la seva ubicació, en un estira i arronsa entre Girona i Salt del que Sarrià de Ter va quedar, ja fa temps, fora de joc i de l'equació.

Resolta la ubicació i la definició del nou Trueta caldrà pensar què se'n fa del vell i, alhora, com es reorganitza l'atenció sanitària de la ciutat i l'àrea urbana de Girona; l'acord presentat l'altre dia ja apunta algunes propostes, i el que es preveu és que el vell Trueta segueixi formant part, d'una o altra manera, del mapa sanitari de Girona.

Altra cosa serà redefinir el que, a nivell estratègic i de desenvolupament econòmic, l'Ajuntament de Sarrià de Ter havia plantejat, tot i que em temo que l'Ajuntament, en aquest sentit, encara roman, impertèrrit, en fora de joc...

Pel que fa al nou Trueta, celebro la decisió i, sobretot, l'acord! I no sé si haurem après la lliçó de mirar més enllà de les nostres fronteres, i interessos municipals...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada