dijous, 2 de juliol del 2009

Acord municipal pel conveni amb la UdG pel Campus de Ciències de la Salut de Sarrià de Ter


Imatge d'una proposta de nou Hospital Josep Trueta que no es farà.

Aquest dijous al vespre els tres grups municipals de Sarrià de Ter hem aprovat per unanimitat, en sessió extraordinària del Ple municipal, el conveni amb la UdG per a la cessió gratuïta de 20.532 m2 de terreny del sector de Mas Boscosa per al futur Campus de Ciències de la Salut de Sarrià de Ter, que inclourà la Facultat de Medicina, l'Escola d'Infermeria i l'Institut d'Investigació Biomèdica.

Avui, en la intimitat d'un Ple extraordinari amb la presència al públic només del tècnic de Ràdio Sarrià, per a la gravació del mateix, avui, en aquesta intimitat, s'ha produït un dels grans i importants acords (fruit d'altres i que en portarà d'altres) ja no només d'aquest mandat, sinó de la història del nostre poble: Sarrià de Ter cedeix terrenys, fruit d'un conveni urbanístic previ amb els propietaris, a la UdG per a la creació del Campus de Ciències de la Salut, situant d'aquesta manera el nostre poble, Sarrià de Ter, en el mapa universitari amb un projecte important i potent. Aquest és un projecte de poble que es va iniciar amb l'anterior govern (PSC, del qual jo formava part) i que l'actual (ERC + CiU) ha seguit impulsant.

Queda enrere, però és important, el dia, deu fer fa tres anys, en què l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i el llavors alcalde de Sarrià de Ter, Nicolás Pichardo, van presentar a Sarrià de Ter la proposta conjunta d'ambdós municipis d'ubicar el Campus de Ciències de la Salut al sector de Mas Boscosa de Sarrià de Ter, sector molt proper a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta...

Però aquest és un projecte que transcendix el nostre poble, naturalment, que transcendix fins i tot l'àmbit de l'àrea urbana de Girona, aquest és un projecte de País que donarà resposta (de fet la Facultat de Medicina de Girona ja la dóna) a la necessitat de professionals de la salut per els nostres hospitals i centres de salut, alhora que la captació i creació de coneixements i talents, essent-ne el seu màxim exponent el Dr. Ramon Brugada.

La satisfacció per l'acord d'aquest vespre és molt gran, la satisfacció de participar-hi com a regidor, en el meu cas portaveu del gruo municipal del PSC de Sarrià de Ter, per haver-hi participat anteriorment des del govern municipal... És una passa més, però en queden moltes més encara per fer realitat un dels grans projectes per Sarrià de Ter, Girona i les seves comarques i per a Catalunya.

------------------------------

pd: també et pot interessar, d'aquest bloc, Marta Aymerich, una sarrianenca a la nova Facultat de Medicina, publicat el divendres 23 de maig de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada