dilluns, 13 de juliol del 2020

No, el d'enguany no és un aniversari feliç!


M'encanta celebrar aniversaris! Us ho he dit mai?

Aniversari prové del llatí "anniversarium" (que torna al cap d'un any) i el diccionari defineix el terme com el "dia que es compleixen anys d'algun fet o d'algun esdeveniment memorable".

Memorable va ser, al seu dia, el naixement de Ràdio Sarrià, l'11 de juliol de 1983, ara fa trenta-set anys; no sé si aquell dia els artífexs d'aquest naixement el van descriure així, potser aquella estrena radiofònica va ser excitant, emocionant, fins i tot eufòrica! Si va ser tot això, és que sí, també va ser memorable!

Per això Ràdio Sarrià té per costum, ja fa una colla d'anys, celebrar el seu aniversari amb la Festa de la Ràdio, tot fent un sopar popular a la fresca a mitjans juliol, amanit amb música en directe i en la que es lliura el Premi al Mèrit Cultural i Social.

Aquest any no hi ha hagut festa, i és una llàstima perquè hauria pogut coincidir just amb el dia de l'aniversari, aquest dissabte passat. És obvi que la situació actual derivada per la pandèmia del coronavirus ha estat un escull infranquejable, tot i que no l'únic ni, vés per on, el més preocupant!

No, el d'enguany no és un aniversari feliç! 

Des de fa mesos qui durant anys ha estat l'ànima de Ràdio Sarrià, la Neus Mercader, ha estat apartada de forma maldestra de l'emissora, en una controvertida decisió de l'equip de govern de l'Ajuntament de Sarrià de Ter que va provocar, a finals de l'any passat, que la immensa majoria de col·laboradors i col·laboradores de Ràdio Sarrià ens plantéssim; encara estem plantats! 

I per si la situació no fos prou greu, si avui passeu per davant la porta de l'emissora la trobareu tancada i el cert és que, durant l'estat d'alarma, el confinament i el posterior desconfinament, la informació local de Ràdio Sarrià, sense la Neus, ha brillat per la seva absència, esdevenint quasi només "la veu de l'amo", és a dir l'equip de govern. 

La gestió de Ràdio Sarrià, des de fa temps externalitzada, està en un punt crític amb una concessió que cada dia genera més desconfiança, i que amb el vist i plau de l'equip de govern allunya Ràdio Sarrià del seu esperit fundacional de participació ciutadana i informació local

No, el d'enguany no és un aniversari feliç!

Els i les col·laboradores de Ràdio Sarrià hem volgut recordar aquest agredolç aniversari, més agre que dolç, amb un nou escrit al web que reivindica que tots i totes som Ràdio Sarrià!

Tenim ganes de tornar a la ràdio, de tornar a fer ràdio, i no tornarem fins que es restitueixi professionalment a la Neus, i tinguem la garantia que es podrà vetllar per mantenir el model de ràdio que al llarg d'aquests trenta-set anys ha definit Ràdio Sarrià: la participació ciutadana i la informació local.

No, el d'enguany no és un aniversari feliç! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada