dimarts, 21 de juliol del 2020

Festegem el carrer


Al barri gironí del Pont Major enguany no hem pogut celebrar la Festa Major (hauria estat aquest passat cap de setmana), però festegem, que vol dir "fer festes"! I les "festes" les fem, paradoxalment, al carrer, o més ben dit, les hi fem als carrers!

Des de fa unes setmanes el barri viu immers en un projecte artístic de creació comunitària a l'espai públic que duu per nom "Festegem el carrer", i val a dir que, en aquest cas, el nom fa la cosa!

El cert és que aquesta acció s'hauria d'haver iniciat mesos enrere, però com tantes altres també es va veure afectada per l'estat d'alarma i el confinament, i no ha estat fins fa unes setmanes, amb el desconfinament, que s'han pogut iniciar les activitats de participació ciutadana que li donen cos i forma. 

Els artistes Vicens Casassas i Urgell Funollet ja treballen literalment sobre el terreny, en aquest cas el barri del Pont Major de Girona, i aquestes darreres setmanes estan desenvolupant una sèrie d'accions participatives, xerrades i tallers, que tenen per objectiu construir una mena de mapa emocional del barri, a partir de la identificació de les emocions que diferents indrets ens desperten als veïns i veïnes. 

Sense anar més lluny demà a la tarda es fa un taller obert...


Aquest mapeig emocional és part del procés creatiu, que també és col·lectiu i comunitari i que ha de culminar, d'aquí a unes setmanes, amb una manifestació artística a l'espai públic, veurem si de caràcter permanent o efímer... 

Al barri del Pont Major ens hem quedat sense Festa Major, però aquest estiu festegem igualment, i possiblement com no ho havíem fet mai! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada