dilluns, 22 d’abril del 2013

3 + 3 llibres pel Sant Jordi '13!


Toc toc!
Qui és?
Sant Jordi, que truca a la porta!

A les portes de Sant Jordi, o amb Sant Jordi trucant a la porta, són moltes les recomanacions de llibres que podem trobar arreu; també aquí!

Les meves són unes recomanacions molt personals i us parlo de llibres que, els que no he llegit encara,  si no he llegit, ben segur llegiré properament!

D'entrada us recomano la lectura de 3 llibres escrits per tres dones: Mar Bosch, Mercè Saurina i Núria Martí.

Tres dones que escriuen sobre homes però, sobretot, escriuen sobre dones. Són escriptores gironines i entre les coses que poden tenir en comú hi ha el Premi de Novel·la Curta Just M. Casero.

  1. "Una faula moral, una reflexió sobre la pèrdua i la reconstrucció." (Empúries) "Bedlam. Darrere les hores càlides" (Editorial Empúries) és la primera novel·la publicada de Mar Bosch, Premi Casero 2012.
  2. "Dues històries, una del present i l'altre del passat, manifesten que els sentiments de pèrdua són sovint comuns a tots nosaltres." (Brau) "Com llunes de Saturn" (Brau Edicions) és també la primera novel·la publicada de Mercè Saurina, i amb aquesta obra va quedar finalista del Premi Casero 2010.
  3. "Dones traïdes, assassines, revolucionàries. Homes obsessius i assedegats de sexe. Mares massa felices i filles egoistes. Pares mentiders i fills fatxendes. Dones que s’amaguen. Homes que enganyen. Vídues contentes, marits desesperats i amigues eternes." (Curbet Edicions) "Un excés de felicitat. 20 contes perversos" (Curbet Edicions) no és la primera novel·la publicada de Núria Martí, tampoc la segona... és la darrera! Núria Martí va ser finalista del Premi Casero 2007.

Són aquestes les meves primeres tres recomanacions, tres llibres d'escriptores gironines. I com que jo sóc molt "casero" les properes tres recomanacions seran tres llibres d'escriptors, homes ells, també gironins, molt gironins!

  1. Per començar Climent (Amsterdam), de Josep Ma Fonalleras: "La nova novel·la de Josep M. Fonalleras és un relat de pèrdues i recerques, escriptors, desaparicions i pintures." (Ara Llibres)
  2. Per seguir amb "El viatge del gironauta" (Curbet Edicions) de Quim Curbet: "Un viatge personal per les comarques gironines, a través del temps, l'espai i l'ordre alfabètic..." (Curber Edicions)
  3. I per viatge el que fa en el temps Narcís-Jordi Aragó amb "Periodisme sota sospita" (Acontravent). "Periodisme sota sospita és una crònica mantinguda molts anys en secret, escrita amb les paraules que no es podien dir i il·lustrada amb els papers que no era possible ensenyar." (Acontravent)

Són aquests els 6 llibres que us recomano per aquest Sant Jordi... Potser seran aquests ells llibres que vindran a vosaltres... Són aquests els llibres que venen i vindran a mi!

Al cap i a la fi el desig és que cada llibre trobi el seu lector!

Bona diada de Sant Jordi!

----------------------------

pd: una recomanació extra que de cap manera volia passar per alt!  "Compromís amb Figueres. Un cant a la vida de Josep Casero i Maria Rosa Ymbert" de Joan Armangué.

pd2: un Sant Jordi més social, que també literari: els premis Acció Social i el darrer llibre de Plataforma Educativa i les roses, i molt més de la Fundació Astres!

1 comentari: