dilluns, 14 de novembre del 2016

Si prenem mal, correm cap al Trueta!


D'aquí uns anys, quan el nou Hospital Doctor Josep Trueta sigui una realitat, els cronistes podran fer una cronologia precisa de tots els estira i arronsa que la ubicació d'aquest hospital ha generat aquests darrers anys, ben segur que llavors dècades, entre els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter!

El penúltim episodi l'hem viscut aquests dies, arran de la proposta de l'alcaldessa de Girona amb l'oferiment d'uns terrenys al sector de Domeny, a tocar del nou accés de l'autopista. Aquest oferiment, la "millor ubicació" segons l'alcaldessa, el va fer després que el president del Col·legi de Metges de Girona defensés que el nou Trueta es construeixi al costat de l'hospital de Salt.

I en aquesta pugna entre Girona i Salt no hi podria faltar, naturalment, el tercer en discòrdia, Sarrià de Ter, fins ara (?) aliat de Girona doncs fins ara (?), tal i com va recordar l'alcalde sarrianenc, reaccionant així al darrer oferiment de l'alcaldessa, el que es preveia era que el nou Trueta, de quedar-se a Girona, es construís al costat de l'existent, i just a tocar del Campus de la Salut, previst en uns terrenys majoritàriament del municipi de Sarrià de Ter; de fet hi ha un acord entre Sarrià de Ter i la Universitat de Girona en aquest sentit.

La novetat d'aquest penúltim episodi és que, conscient o no, Girona presenta una proposta sense comptar amb Sarrià de Ter, i això sí és un canvi significatiu del que, ben segur, a Sarrià de Ter prenem nota!

Girona, Salt, Sarrià de Ter, el Col·legi de Metges, la Universitat de Girona... tots plegats s'aniran creuant declaracions i propostes fins que qui hagi de decidir, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, es decideixi; però de moment no sembla tenir gens de pressa, ans al contrari, doncs per començar no deu tenir ni tan sols pressupost!

Mentre Salut no es mulli (no en té ni necessitat ni ganes, va fent la viu-viu i la gara-gara amb i a tothom) la resta ja poden anar fent pressió amb declaracions, propostes, contradeclaracions i rèpliques... I si pel camí prenem mal, correm cap al Trueta, les urgències del qual precisament aviat es reformaran, que per reformes sí hi ha pressupost!

L'actual Hospital Doctor Josep Trueta celebra enguany el 60è aniversari, i pel que sembla en celebrarà, en aquest mateix espai i edifici, molts més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada