dijous, 9 de juliol del 2020

Requesens, paradís tancat


Fa quaranta anys em vaig fer un trenc al front a Requesens. Era el dia de Sant Joan de 1980 i jo corria en direcció al meu pare quan, ai l'as!, vaig ensopegar i aterrar estrepitosament. Una bonica foto de família al voltant de la taula de pedra de la Font Rovellada, en la que hi surto amb una tireta al front, en dóna testimoni.

Aquella va ser la darrera vegada que el meu pare va pujar a Requesens, poc més de mig any després va morir de càncer

Enguany nosaltres tampoc hem pujat, a Requesens, per la processó i aplec que els de Cantallops hi fan per Sant Joan; no hi vam anar per prudència davant la pandèmia. La processó i l'aplec finalment es van fer, però la notícia d'aquests dies és el tancament dels accessos al poble i al castell de Requesens!

Els accessos des de Cantallops, La Jonquera, Espolla i Sant Climent Sescebes estan tancats o barrats i el que fins ara eren camins públics, o d'ús públic malgrat passar per finques privades, ara són camins inaccessibles, d'ús exclusivament privat.

Per fortuna veïns i veïnes de Cantallops i dels altres municipis afectats han posat el crit al cel i entitats com l'IAEDEN-Salvem l'Empordà i el Centre Excursionista Empordanès han denunciat el tancament dels accessos a Requesens.

L'esperança és que les administracions públiques actuïn i instin a la propietat a reobrir els camins; altra cosa serà si la Cantina i el Castell de Requesens es tornen a obrir, o no, al públic!

Només per a deixar-ne constància, esmentar que un document sobre els camins veïnals de la província de Girona de l'any 1881, que un bon amic cantallobenc m'ha fet arribar, es defineix com a tal (veïnal), entre d'altres, el camí de Cantallops a Requesens...

De moment Requesens, un paradís de les Alberes, roman tristament tancat a pany i forrellat! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada