dimecres, 1 de juliol del 2020

Nou curs, les ràtios de sempre...


Poc a poc anem descobrint, que no definint, com serà el proper curs escolar i, lluny de generar el consens necessari entre la comunitat educativa, el Departament d'Educació tira milles fent ús de les seves competències, sense posar-se d'acord, sembla, ni tan sols govern endins.

La presentació del vicepresident del govern (ERC), el conseller d'Educació (ERC) i la consellera de Salut (ERC) del nou curs escolar en el marc, encara, de la pandèmia, va ser matisada (per dir-ho suau) pel propi president Torra, que va donar unes altres dades d'inversió i de contractació de professorat.

De tot plegat, aquest nou episodi de travetes entre socis de govern potser és el menys preocupant; d'una o altra manera ja s'ho faran! Més em preocupen alguna de les orientacions que es van donar sobre l'inici del curs vinent... 

Em preocupa, per exemple, que amb aquesta qüestió dels grups estables de convivència es descarti quasi "de facto" la possibilitat (oportunitat?) de baixar ràtios

S'incrementarà el pressupost, també sembla que s'incrementaran les plantilles (menys del que sembla per la dada global, menys segurament del que caldria), i sembla que les ràtios seran, si fa o no fa, les de sempre.

També em preocupa que el Departament d'Educació fes una presentació a la premsa del seu pla sense haver-lo compartit amb la resta de la comunitat educativa, i que després de la presentació no enviés cap comunicat, ni instrucció ni documentació a les direccions dels centres educatius.

Una vegada més, i em temo que no serà la darrera, el Departament d'Educació necessita millorar! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada