dimecres, 26 de març del 2014

El nou Trueta, en "stand by"

Imatge actual de l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona. Foto: Roger Casero
En els aparells electrònics el mode "stand by" és aquell en el que l'aparell està en mode d'espera, sense estar apagat del tot, a l'espera de rebre ordres!

Aquesta és exactament la situació del nou Trueta o, si no us agrada la denominació "nou Trueta", la situació al voltant del futur de l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona!

Ha estat el govern d'Artur Mas, el conseller Boi Ruiz per ser més precisos, qui ha situat, prement la tecla vermella del "comandament", el futur de l'hospital Trueta en aquesta situació d'espera, no només aturant el projecte del "nou Trueta" que havia projectat el govern de José Montilla, amb Marina Geli com a consellera de Salut, sinó no prenent cap decisió alternativa al projecte descartat o, el que és el mateix, deixant la situació de l'hospital Trueta en "stand by".

No és el debat sobre el futur del Trueta un debat nou, i encara menys un debat tancat! En el cor del debat hi ha la decisió de si el futur de l'hospital Trueta passa pel nord o pel sud, si passa...

- Per Girona, entenent que l'opció de Girona es situa a la zona nord, a tocar de Sarrià de Ter i amb la construcció del Campus de Salut amb la Facultat de Medicina entre Girona i Sarrià de Ter
- O per Salt, a tocar del Parc Hospitalari Martí i Julià.

Aquest és un debat que de nou s'ha atiat arran de dues notícies aparegudes recentment: el futur trasllat de l’IDIBGI (Institut d’Investigació Biomèdica de Girona) i del laboratori clínic regional de Girona del Trueta al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

Personalment penso que cap d'aquestes dues noticies és significativament rellevant per a decantar la balança vers una opció o una altra, tot i que sí que es percep, de fa temps, que el conseller Boi Ruiz es troba còmode, molt còmode, en aquesta situació d'indefinició, gaudint des de la conselleria dels moviments i posicionaments polítics i territorials de caràcter local.

La sensació és que si d'ells depèn, de Boi Ruiz i del govern d'Artur Mas, mantindran el futur de l'hospital trueta en aquesta situació de "stand by" fins que s'albiri la possibilitat d'invertir, si s'escau, en un "nou Trueta".

La posició de "stand by", però, consumeix energia, molta energia! Prou que ho sabem! La posició en "stand by" que el govern d'Artur Mas manté amb el futur de l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona consumeix també molta energia, moltes energies!

No hi ha pitjor decisió, a vegades, que no prendre cap decisió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada