dimecres, 8 de juliol del 2020

El gàlib de Garbet


Si avui és diumenge a la tarda, això és Garbet!“ Aquest podria ser un bon "leitmotiv" d'estiu de la família Casero.

Al llarg de l'estiu els qui formem part de la família Casero fem vacances quan podem o volem, més o menys com tothom, però cada tarda de diumenge d'estiu una representació de la família ens trobem, sí o sí, a la platja de Garbet.

No sempre fem ple, de fet rarament coincidim tothom, però cada diumenge a la tarda, per poc que el temps acompanyi, sempre hi ha algú o altre de la família. Fa molts anys que Garbet és punt de trobada estival familiar, i en ocasions és també motiu de celebració d'aniversaris o d'altres festejos... Sense anar més lluny aquest diumenge jo hi vaig tornar a celebrar el meu aniversari!

Durant el confinament la família Casero fèiem trobades virtuals en línia els diumenges a la tarda, i en més d'una trobada anhelàvem el moment de retrobar-nos aviat a Garbet; ara que feliçment ja hi hem tornat, una controvertida decisió de l'Ajuntament de Colera ens ha indignat!

L'Ajuntament de Colera, municipi al que pertany la platja de Garbet, ha baixat el gàlib d'accés a 1,80m, fent inviable l'accés a alguns vehicles de la família, els que superen aquesta alçada; per entendre'ns, un vehicle tipus furgoneta, per exemple, no hi pot passar.

La mesura ens ha fet una mala passada i, com a nosaltres, segur que també a moltes famílies empordaneses que sovintegen Garbet.

La mesura, sembla ser, s'ha pres per evitar l'acampada lliure que es produeix a la zona, i especialment al recinte que l'Ajuntament de fa uns anys va habilitar com a aparcament, per cert no gratuït.

Durant l'horari dels vigilants de l'aparcament, fins a les 7 de la tarda, els vehicles amb una alçada superior a 1,80m poden passar pel gàlib, sempre que un dels vigilants l'alci obrint un cadenat, però és clar, més enllà de les 7 de la tarda resulta impossible entrar, tampoc sortir, del recinte amb un vehicle alt.

La família Casero acceptem de bon grat que a la platja de Garbet no hi hagi serveis ni dutxa, i fins i tot al seu dia vam acceptar amb resignació pagar 3 euros, que és el que val l'accés a l'aparcament per tot el dia, encara que hi anem només a la tarda...

I sí, ens indigna que ara paguem justos per pecadors, i que part de la família no pugui accedir a la platja de Garbet, ja que els diumenges a les 7 de la tarda encara hi som, i encara en tenim per estona!

Segur que l'Ajuntament de Colera podria aplicar altres mesures per impedir l'acampada lliure en aquell recinte, mesures que no perjudiquessin a qui simplement té un vehicle alt i que, segur no hi acamparà; perquè de fet el problema no és el vehicle, ja que n'hi ha de menys de 1,80m amb els que també s'hi podria dormir, i acampar...

El problema no són els vehicles, i situant el gàlib a 1,80m es discrimina potenciant el prejudici que qui té un vehicle alt, per exemple tipus furgoneta, només vol passar per acampar il·legalment. Quina barra!

La barra del gàlib abans estava més alçada per impedir l'entrada d'autocaravanes; ara impedeix l'entrada de furgonetes i qui sap si en un futur fins i tot s'impedirà l'entrada de qualsevol vehicle...

La família Casero no ens resignem a renunciar a Garbet
, com suposo tampoc volen fer-ho moltes altres famílies empordaneses; esperem que l'Ajuntament de Colera trobi altres solucions per impedir l'acampada lliure que no perjudiqui a qui simplement volem gaudir d'aquesta platja, gaudir de Garbet...

1 comentari:

  1. I per culpa del Gàlib, els que som veïns de Colera entre altres, ens hem de menjar les cues que es formen cada cap de setmana, la gent travessant sense mirar que qualsevol dia tindrem un ensurt, cotxes fent marxa enrere enmig de la carretera, l'accès per pujar a riera de Garbet amb cotxes a banda i banda on no hi poden passar els bombers... I tot per gent que ve a fer plaer i no ens aporten ningun duro (a part dels que paguen els 3€). Jo posaria en pàrquing a preu per minut ben caret!!!! La riera completament prohibit aparcar-hi. Així pude no trobaríem la platja entre setmana feta una merda ja que sembla un abocador, i ens enstalvieriem els riscos que ens comporta circular amb el cotxe per aquell tros de la nacional. Tot pels collons de pixapins i domingueros!!! Bona tarda!!

    ResponElimina