dimarts, 2 de maig del 2017

Sarrià de Ter, fora de combat?


La del nou Hospital Dr. Josep Trueta és una guerra oberta de la que de tan en tan se'n lliura alguna batalla, la darrera les inequívoques declaracions de l'alcaldessa de Girona reclamant-ne la ubicació a Girona per la seva condició de capital: "cap ciutadà entendria que Girona fos l´única capital sense un hospital de referència", va dir.

La ubicació del nou hospital Trueta és un debat que fa anys que s'arrossega i que més enllà d'algun estira i arronsa entre municipis veïns (Girona, Salt i Sarrià de Ter) sol ser un debat de baixa intensitat: declaracions d'alcaldes per aquí, declaracions de metges per allà i el govern de la Generalitat, qui realment ha de decidir, fent allò tan clàssic de la pilotada endavant, que no hi ha pressa per prendre la decisió!

El debat més viu es viu entre Girona i Salt i si el debat fos un combat de boxa ara per ara Salt estaria guanyant-lo per punts; d'aquí el ganxo de l'ajuntament de Girona afirmant que seria inacceptable una capital com Girona sense un hospital de referència! Girona té pressa perquè el govern es mulli, però el govern, aquest i els dos anteriors, no es llançaran a la piscina sense que aquesta tingui aigua suficient, és a dir, pressupost i possible calendari!

En tot aquest enrenou entre Girona i Salt qui sembla haver quedat desdibuixat, fora de combat, és Sarrià de Ter, que no aspira a tenir al seu terme municipal el nou hospital Trueta sinó el Campus de la Salut que l'ha d'acompanyar. Les opcions de Sarrià de Ter, però, passen perquè Girona mantingui la seva opció d'ubicació del nou Trueta si fa o no fa allà on és ara, al nord a tocar de Sarrià de Ter, però aquesta és una opció que el govern de Girona darrerament ja ni menciona, sinó que sembla que la seva aposta per combatre la proposta de Salt és, ja definitivament, la zona de Domeny.

Fins i tot amb el nou hospital Trueta a Domeny es podria mantenir el Campus de la Salut a Sarrià de Ter, sempre que els poc més de dos quilòmetres que els separen no siguin insalvables...

Sarrià de Ter, fora de combat? De moment és l'únic municipi que té signat un conveni amb la Universitat de Girona per a desenvolupar el Campus de la Salut a Sarrià de Ter, és clar que segons quina acabi essent la decisió de la Generalitat aquest conveni pot acabar en paper mullat... al fons del riu Ter...

La guerra segueix oberta i en viurem més batalles... Això potser és el més trist de tot plegat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada