dimarts, 12 de juny del 2012

Desconcertat amb el nou Trueta, preocupat pel Campus de la Salut de #SarriadeTer

Espai on es preveu construir el futur Campus de Ciències de la Salut a Sarrià de Ter
Espai on es preveu construir el futur Campus de Ciències de la Salut a Sarrià de Ter.
Ai ai ai! Encara prendrem mal! Jo que em pensava que amb la visita del conseller  de Salut Boi Ruiz a Girona el tema del Trueta i la Facultat de Medicina quedaria, com deia aquell, "zanjat i punto"!

Doncs es veu que no i, llegint entre línies, fins i tot sembla que el tema estigui més obert que anys enrere...

D'acord que els titulars serveixen pel què serveixen, però el del diari El Punt Avui de l'altre dia quasi m'espatlla l'esmorzar: "Salut busca uns terrenys alternatius per al nou Trueta".
Terrenys alternatius vol dir als que té previstos a dia d'avui... i els alternatius, tot i dins el terme de Girona, a on?

I tot i que sembla que queda clar, i això ja és un avenç, que Hostipal Trueta i Facultat de Meducina (bé, Campus de Ciències de la Salut) han d'anar agafadets de la mà, no deixa de ser enigmàtic aquest paràgraf de la mateixa notícia del diari El Punt avui: "Salut s'ha posat en contacte amb la Universitat de Girona per saber quins espais necessita per a la Facultat de Medicina, perquè, al seu entendre, són dos equipaments que han d'estar vinculats".

Que quins espais? Que no ho sap Boi Ruiz i Salut que a Sarrià de Ter tenim un conveni amb la UdG de l'any 2009 en el què ja es definixen uns terrenys per al Campus de Ciències de la Salut!

Llegint el Diari de Girona hom es queda si fa a o no fa allà mateix, d'entrada amb un titular també inquietant: "Salut demana altres terrenys per al nou Trueta", però la inquietud esdevé desconcert llegint l'interior de la notícia: "Ruiz va explicar ahir que fer un nou Trueta a l'entrada nord de Girona (el lloc d'ara) comporta "limitacions d'espai" i enderrocar l'edifici vell, una acció que sempre ha comptat amb l'oposició de CiU. No obstant, la conselleria encara manté sobre la taula totes les opcions que han anat sortint fins ara: emplaçar-lo fora de Girona, reformar l'actual hospital o fins i tot recuperar el projecte bàsic del tripartit."

Inquietud i desconcert pel nou Trueta, i desesperació pel Campus de Ciències de la Salut a Sarrià de Ter.

Sí, ja ho sé, som un poble d'encara no 5.000 habitants, però aquí sembla que nosaltres, el poble de Sarrià de Ter, no comptem per a res, ni nosaltres ni els nostres acords amb Girona i la UdG per a l'emplaçament del Campus de Ciències de la Salut!

Que potser és paper mullat el pla parcial de la zona de Mas Boscosa que s'està fent per projectar el Campus de la Salut? I els acords amb els propietaris dels terrenys per a la cessió de l'espai que necessita la UdG?

Aviat Sarrià de Ter, i amb un retard de com a mínim 4 anys, aprovarem inicialment el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) que recollirà la normativa urbanística feta fins a la data, i la necessària en un futur, referent al Campus de Ciències de la Salut; també aprovarem, properament, un pla estratègic de promoció econòmica que pivota, en part, en el futur Campus de Ciències de la Salut...

La veritat és que sembla que Boi Ruiz jugui a fer de Sheldon Adelson amb el seu particular "Eurovegas": el nou Hospital Dr. Josep Trueta de Girona!

Potser la propera vegada que passi per Girona, el convidarem a Sarrià de Ter...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada