divendres, 13 de gener del 2023

Mil cent cinquanta-vuit, la xifra de la setmana


Mil cent cinquanta-vuit contractes o, com definim nosaltres, mil cent cinquanta-vuit insercions laborals; aquesta és la xifra que resumeix i condensa l'activitat de l'any 2022 de les 12 entitats del grup de Girona del programa Incorpora de la Fundació "la Caixa".

No és l'única xifra però sí la que històricament més destaquem; altres xifres que també expliquen el 2022 són les 2.419 persones ateses o les 650 empreses que han generat aquestes mil cent cinquanta-vuit insercions laborals.

Cada inserció laboral és com un petit miracle, ja que rere cadascuna d'elles hi ha feina fosca que no sempre es veu ni valora prou: tutories d'orientació amb les persones que atenem, contactes i reunions amb empreses , preparació, presentació i defensa de les candidatures en processos de selecció, seguiment post inserció...

És clar que nosaltres no volem brillar, ja ens va bé restar a la penombra, a la rerebotiga; preferim que brilli el nostre treball i, sobretot, que brillin per persones que, també gràcies al nostre treball, s'insereixen.

Mil cent cinquanta-vuit insercions al 2022, just les mateixes que l'any 2021. Realment és molta casualitat repetir resultat, però el sorprenent és que això ja ens va passar els anys 2016 i 2017 quan vam tancar ambdós anys amb 998 insercions. Les xifres, els números, a la seva manera també són capriciosos...

De cares al 2023 d'entrada ja signaria repetir la xifra: mil cent cinquanta-vuit insercions laborals. Però sobretot el que signaria és que aquestes insercions fossin cada vegada en major percentatge de més qualitat, que permetin a les persones inserides viure amb la dignitat que tothom mereix. Perquè sí, rere cada inserció hi ha persones, persones i les seves circumstàncies, persones amb els seus projectes vitals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada