dilluns, 30 de gener del 2023

Marie Kondo (també) deserta


Anys després de llegir el llibre "La màgia de l'ordre" el meu armari segueix tenint traces prou reconeixibles del mètode que Marie Kondo explicava en el seu cèlebre llibre.

És cert que no vaig aplicar el seu mètode de forma estricte però sí que deso al calaix pantalons i samarretes en forma cilíndrica i procuro desprendre'm de la roba que, definitivament, ja no faig servir.

Reconec que amb la roba em costa menys despendre'm del lligam emocional que d'altres pertinences, com els llibres, i que el seu llibre em va motivar i ajudar a treure de l'armari peces que amb prou feines amb posava...

No sé si des d'aleshores, des que el meu armari és més "Marie Kondo", sóc més feliç; o en tot cas no podria assegurar que, en cas de ser-ho, la felicitat és causa directa de l'ordre del meu armari.

Potser l'ordre no em fa més feliç però la seva manca, en algunes ocasions i circumstàncies, m'inquieta, m'atabala i fins i tot en ocasions m'enfada. Part del secret de la convivència passa per aprendre a tolerar (naturalment fins a un punt) el desordre dels altres, així com els altres han d'aprendre a tolerar el meu ordre.

Perquè l'ordre és important però no és el més important, i a aquesta conclusió hi ha arribat la mateixa Marie Kondo, que en una entrevista en la promoció del seu darrer llibre ("El mètode Kurashi: com organitzar el teu espai per crear el teu estil de vida ideal") ha dit "ara m'adono que el que és important per mi és gaudir de passar temps amb els meus fills a casa", reconeixent que a casa seva a vegades l'ordre brilla per la seva absència: "casa meva està desordenada, però la manera com estic passant el meu temps és la manera correcta per a mi en aquest moment, en aquesta etapa de la meva vida."

Si amb Marie Kondo vam aprendre a ser feliços amb la màgia de l'ordre necessitem aprendre que la felicitat també rau en acceptar el desordre dels altres, per més que no arribem a un consens en com hem d'ordenar els plats dins el rentaplats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada