dimecres, 11 de gener del 2023

Repicar i anar a la processó


No es pot repicar (o tocar campanes) i anar a la processó, diu la dita, però Esquerra a la seva manera ho farà la setmana vinent a la cimera hispano-francesa de Barcelona.

Bé, aquí el matís és important: el govern Aragonès repicarà, és a dir, participarà en la cimera entre Espanya i França que es farà a Barcelona i Esquerra anirà a la processó, és a dir a la manifestació contra la cimera

Partit i govern són dues coses diferents, prou que ho sabem tot i que a vegades confonem i fusionem ambdues coses; també és cert que aquest govern és monocolor i l'únic color que té és precisament el d'Esquerra.

Es pot repicar i anar a la processó sempre que la mà dreta no sàpiga què fa la mà esquerra o, en aquest cas, com si govern i partit no tinguessin res a veure, quan sembla evident que no és el cas.

L'aposta és arriscada i caldrà veure com gestiona aquest moviment Esquerra; d'entrada haurà de decidir quina cara visible del partit donarà la cara a la manifestació, amb el risc que hagi de parar l'altra galta, o s'hagi d'engaltar una sonora xiulada com ja va patir Carme Forcadell.

Governar té aquestes coses, té aquestes aparents contradiccions i aquestes apostes de jugar a dues bandes no sempre són reeixides. D'entrada semblaria que Esquerra té més a perdre que a guanyar, participant a la manifestació, però deuen haver calculat que pitjor seria no anar-hi, després de desmarcar-se de la manifestació de l'ANC de la Diada.

Veurem com s'ho fa Esquerra la setmana vinent per repicar i anar a la processó alhora, i sortir indemne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada