dimarts, 17 de gener del 2023

El primer de Xavi


Gairebé dos anys després del darrer, la Copa del Rei 2020-21, el Barça finalment ha guanyat un títol, la Supercopa d'Espanya, el primer de Xavi com a entrenador.

Aquella Copa del Rei, com ara aquesta Supercopa, en algun moment va semblar que podria ser un punt d'inflexió i no va ser així, va ser un miratge, una títol isolat, el darrer de Messi amb el Barça (l'únic de Koeman com a entrenador blaugrana) , guanyat gairebé dos anys després de l'anterior, la lliga 2018-2019.

Aquesta Supercopa d'Espanya serà un punt d'inflexió si el Barça segueix competint amb possibilitats de guanyar la lliga, i sobretot si, quatre anys després, és capaç de guanyar-la, de guanyar-li al Real Madrid. Lluitar i guanyar la lliga és, essencialment, el que determinarà la nota d'aquesta temporada, que es podria completar amb dos altres títols: la Copa del Rei i l'Europa League.

Així doncs, aquesta Supercopa no és tant un punt d'inflexió com un estímul, un revulsiu per tal que l'equip que Xavi està construint segueixi creixent i, especialment, creixin i madurin a nivell futbolístic els joves talents d'aquesta plantilla.

Potser la Supercopa d'Espanya no és un gran títol  un dels més cobejats, però si el Barça l'hagués perdut ara tot serien laments i decepcions (una més) i la sensació seria que per més que l'equip a vegades brilli, no acaba d'aixecar el cap...

Així doncs aquest títol, guanyat a més fent un molt bon partit contra el màxim rival, té el valor d'esperonar la plantilla i cal sumar-hi també el valor d'encetar el palmarès de Xavi com a entrenador del Barça.

L'esperança és que sigui el primer de molts...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada