dijous, 26 de gener del 2023

Que l'embut no vessi


Em sembla que a casa sóc l'únic que fa servir l'embut. La Sira, més hàbil, quan aboca un líquid d'un recipient a un altre ho fa amb més destresa i precisió; jo, que sóc més maldestre, prefereixo fer servir l'embut per minimitzar els riscos d'acabar vessant el líquid...

Aquests dies, a la feina, pensava en un embut; quan aboquem un líquid dins d'un embut és fàcil que es vagi omplint, ja que n'entra més quantitat que no que en surt, pel que hem d'anar dosificant la intensitat amb la que aboquem el líquid; d'altra manera, si no parem d'abocar, el líquid acaba sobrepassant l'embut i vessa pels costats...

Amb les tasques a vegades passa el mateix; anem omplint l'embut de tasques a fer i generalment n'entren més que en surten, pel que l'embut es va omplint i omplint, a risc que vessi. És per això que a vegades necessitem dies sense reunions, sense massa interrupcions i, sobretot, sense que entrin noves tasques a l'embut, que abans és prioritari buidar-lo.

Ja sabem que és una qüestió de gestió del temps i de l'agenda, de prioritzar tasques i d'organitzar-se també en funció dels bioritmes... Però a vegades inevitablement, si no aturem o minimitzem les tasques que entren a l'embut, aquestes s'acaben vessant irremeiablement.

En algunes ocasions a banda de l'embut a casa també faig servir un colador, sobretot quan vols quedar-se només amb la part líquida de la substància, i separar-la de la més sòlida. Aquest filtre, el colador, també és molt útil a nivell laboral, precisament perquè part de la priorització passa per filtrar tasques per separar les que no són urgents i tenen menys utilitat, que a vegades a l'embut hi entra de tot!

Aquests dies he tingut la impressió que el meu embut ha arribat al seu límit, que ha estat a punt de vessar però em sembla que avui, colador en mà, podré fer que baixi. L'embut és un gran invent i, en clau laboral, una bona eina, a risc naturalment que alguna vegada, inevitablement, fem un mullader!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada