dissabte, 28 de gener del 2023

Days Like This. Minuts Musicals històrics.


El 30 de novembre de 1995 el president dels Estats Units, Bill Clinton, va visitar Belfast. Clinton havia marcat a la seva agenda internacional la mediació dels Estats Units en el procés de pau d'Irlanda del Nord.

A finals d'agost de 1994 l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA) va decretar un alto el foc, permetent obrir un procés de pau que es va culminar quasi vuit anys després, a la primavera de 1998, amb la signatura de l'Acord de Divendres Sant.

A finals de novembre de 1995 Bill Clinton va fer un viatge institucional a la República d'Irlanda i a l'Úlster i el 30 de novembre la visitar Belfast. En motiu d'aquesta visita el músic irlandès Van Morrison (anomenat "el lleó de Belfast") va interpretar la cançó "Days Like This", publicada aquell mateix any i esdevinguda himne oficial del moviment pacifista d'Irlanda del Nord, en el concert de cloenda de la visita de Clinton a Belfast.

Bill Clinton, admirador de Van Morrison i saxofonista amateur, va voler tocar amb el llegendari músic, però per motius de seguretat li van desaconsellar; sí que va adreçar, després del concert, unes paraules a l'entusiasta públic que omplia la plaça de davant l'Ajuntament de Belfast.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada