dimecres, 26 d’agost del 2020

Sense voreres...

Sabíeu que a la Girona actual, la "Girona Emociona", hi ha carrers sense voreres?! 

Sorprèn que a Girona, ben avançat el segle XXI, encara hi hagi carrers sense voreres. I no estem parlant de carrers nous pendents d'urbanitzar, sinó de carrers que fa anys, dècades, que existeixen.

Al barri del Pont Major en tenim una bona mostra, i ja seria hora que l'Ajuntament i a qui li correspongui, hi posessin remei!

Si aneu a peu pel Passeig Sant Joan Bosco, per la banda del riu, observareu com a l'alçada de la fàbrica d'embotits Boades 1880 la vorera està marcada però hi manquen els panots. Els vianants, especialment si estiren un cotxet de mainada o un carro de la compra, solen passar per la calçada lateral, per evitar les incomoditats i les basses que s'hi fan quan plou. De fet tot el voltant de l'illa de la fàbrica, així com de la parcel·la que hi ha al darrere, resta sense vorera.

Més perillós és el pas, a la mateixa alçada de la fàbrica, pel carrer Formentera, paral·lel al Passeig Sant Joan Bosco; en aquell tram no hi ha cap vorera perfilada ni res, i els vianants han de passar sí o sí per la calçada, al costat del trànsit rodat, que en aquell indret inclou camions de gran tonatge que carreguen o descarreguen a la fàbrica.

Tot aquell tros sense voreres (Passeig Sant Joan Bosco, carrer Gran Canària, carrer Formentera, carrer Ramon Llull i carrer Portlligat) està empantanegat (no sé si a nivell urbanístic, administratiu...) per la manca d'acord entre la propietat de la fàbrica i de la parcel·la que hi ha al darrere, i l'Ajuntament de Girona, i qui dies passa anys empeny, i són molts, massa, els anys que en aquestes illes no hi ha voreres.

Els veïns i veïnes del barri ho patim cada dia, ho patim tots i cadascun dels dies que passen i que van empenyent els anys que fa que aquesta qüestió bàsica i elemental, no es resol.

Sorprèn que a Girona, ben avançat el segle XXI, encara hi hagi carrers sense voreres, i resulta desencoratjador que l'Ajuntament, sembla, no vulgui  o pugui posar-hi remei.

Segur que el fet que aquestes voreres inacabades, quan no inexistents, es trobin en un barri perifèric, no hi té res a veure... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada