dimecres, 20 de juny del 2018

De Can Roca ni el Celler, ni el Mas Marroch!


Traïdors, venuts... immorals? Seran aquests els nous qualificatius que utilitzarem quan ens referim als germans Roca? Seran ara més motiu d'escarn que d'orgull? Seran candidats a la llista de negocis i activitats econòmiques contràries al procés, a la independència o a la república que, sembla, promou l'ANC?

Una fundació privada, la Fundació Princesa de Girona, cerca locals per al seu esdeveniment anual, els Premis Princesa de Girona, i davant les reiterades evasives (i negatives) de la ciutat, que altres anys cedia l'Auditori amb més o menys alegria, amb més o menys recel, cerca espais privats on celebrar la seva trobada i troben en un local propietat del Celler de Can Roca i en un complex hoteler d'un camp de golf les alternatives.

Fins aquí aparentment cap problema: una fundació privada contracta els serveis de dues empreses privades... En realitat però, els problemes, especialment per les empreses privades que acolliran l'esdeveniment, possiblement tot just acaben de començar!

Donada la consideració del Rei Felip VI, si voleu simbòlica, de persona non grata en molts municipis catalans, inclosos els de Vilablareix i Caldes de Malavella, consideració motivada pel seu (incendiari?, com a mínim irresponsable) discurs del dia 3 d'octubre, ha provocat el pronunciament contrari dels alcaldes a la seva presència en llurs pobles; és a dir, que pels seus alcaldes, i s'entén governs, el Rei Felip VI no serà benvingut al seu poble, per més que hi vagi!

Personalment això de declarar non grata una persona no és gaire del meu gust; entenc que és una forma de mostrar públicament un desacord, un malestar, fins i tot molta indignació, però jo potser preferiria rebre a la persona en qüestió com cal i en tot cas discutir-li el que convingués, naturalment, com amb tothom, amb respecte. Aplicaria la màxima de respectar sempre les persones i combatre, en tot cas, les seves idees i no a la inversa!

Però ara el debat és quina consideració ens mereixen, es mereixen, les empreses que acolliran l'esdeveniment principesc i reial, i es qüestiona especialment que entre elles hi hagi El Celler de Can Roca, que els acollirà al Mas Marroch.

De veritat: tots els que ara clameu i reclameu que els germans Roca passin del Rei Felip VI i de la seva fundació... us sorprèn que els acullin al Mas Marroch? Els hi heu retret tots aquests anys els serveis de càtering que els hi han prestat aquí i arreu? O és tot just ara que us escandalitzeu?

És molt fàcil dir "jo no ho faria" o, encara pitjor, "no ho haurien de fer!",  però ja sabem que decidir pels altres sempre és més fàcil, sobretot si les conseqüències (positives o no... sobretot les negatives) de la decisió també són pels altres...

Que els germans Roca acullin els premis Princesa de Girona, fins i tot els reis, no em sorprèn; fins i tot ho entenc o procuro entendre perquè ho fan, o no deixen de fer-ho. I qui sap, potser ells tenen més valor per manifestar-li personalment al Rei Felip VI (si s'escau) el seu malestar (si és el cas) per l'actuació policial de l'1 d'octubre i sobretot pel seu discurs dos dies després...

Traïdors, venuts... immorals? Si parlem dels germans Roca, per mi rotundament no! Ah, i per cert, enhorabona per tornar a ser el segon millor restaurant del món!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada