dilluns, 18 de juny del 2018

"Ministras y ministros"


Tants anys reclamant la paritat per a fomentar la igualtat de gènere en les institucions (i empreses, entitats, organitzacions...), tants anys debatent sobre la necessitat de les quotes, de feminitzar els lideratges, de reclamar menys corbata a les imatges vinculades amb el poder i quan hi ha un govern amb més dones que homes (quasi) tothom s'afanya a remarcar que més dones en un govern no és sinònim de més feminisme...

Suposo que es tracta d'això, de no conformar-se, o potser de no aixecar més expectatives que el simple nombre superior de dones genera, però és clar, si un govern majoritàriament format per dones no és necessàriament un govern feminista (s'entén que impulsa polítiques feministes) pot ser-ho un de format majoritàriament per homes?

És evident (?) que la resposta és sí, tan evident com que tot i així, tot i fer polítiques feministes (o d'igualtat), hi seguirà dominant la corbata pel que, seguirà transmetent una imatge de desigualtat.

Em sorprèn tanta pressa per tirar aigua al vi, en clau d'igualtat, en un govern històric en clau de gènere, tot i que encara incomplert doncs, com a Catalunya i a tants altres països, a Espanya encara li manca assolir la fita de tenir una dona a la presidència del govern.

Aquests dies hem vist imatges de la trobada del G-7, una trobada eminentment masculina i marcada per lideratge barroer i arrogant d'un home descaradament (fins i tot diria desvergonyidament!) masclista que governa, se suposa, la primera potència del món!

Sí, un govern majoritàriament format per homes pot ser feminista, però té més probabilitats de ser-ho un format majoritàriament per dones, especialment si les dones són quelcom més que quotes...

Naturalment pels seus actes els i les jutjarem, no només en clau de gènere, però la imatge del consell de ministres (de "ministras y ministros") del govern de Pedro Sánchez és possiblement la més diversa i igualitària de la història dels governs espanyols; tan sols això, la imatge, ja és digne d'elogi!

Com a mínim pel que fa a la igualtat de gènere aquest govern és tota una declaració d'intencions...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada