dimarts, 19 de juny del 2018

El cunyat del Rei


Comptat i debatut si hem de destacar entre tots els que té o ha tingut, un cunyat del Rei Felip VI sens dubte sobresurt, avui més que cap altre dia, és Iñaki Urdangarin.

És una llàstima que Jaime de Marichalar, separat de la Infanta Elena, ja no formi part de la família reial doncs hi aportaria una nota d'un color diferent... potser per això ja n'és fora, perquè desentonava!

Iñaki Urdangarin, en canvi, semblava encaixar-hi la mar de bé: un gran ex esportista d'elit, basc de naixement i català d'adopció, del Barça (com a mínim d'handbol)... tot ell podria simbolitzar l'Espanya plural i moderna que a més modernitzava una monarquia que s'obria a la plebs...

Aquest conte de fades, però, ja fa anys que es va esfumar entre tràfic d'influències, favors pagats i un indegut ús de la seva vinculació amb la família reial: qui oli remena els dits se n'unta, i ell se'ls va untar i ha sortit ben galdós!

El cunyat del Rei Felip VI ha entrat a la presó i s'espera que, si bé no hi viurà a cos de rei, sí amb moltes més comoditats, possiblement també privilegis, que els presos comuns, ja no diem que els polítics!

Sigui com sigui el fet és històric i fins i tot un punt esperançador: qui la fa, la paga! Altra cosa, insisteixo, és el preu...

El cas que ha condemnat a presó el cunyat del Rei Felip VI, juntament amb el de la Gürtel, que ha condemnat, judicialment a banda, políticament al govern del PP a una sorprenent moció de censura, són el pitjor exemple (segurament també amb el cas dels ERE d'Andalusia i el del 3% català...) d'una manera de fer política que espero deixem enrere.

El cunyat del Rei Felip VI ha entrat a la presó, qui ens ho diria fa vint anys; qui ens diria, fa vint anys, que seria l'exemplar Iñaki Urdangarin i no el burgès Jaime de Marichalar, que aleshores semblava viure perillosament, qui estaria entre reixes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada