dijous, 21 de juny del 2018

Són temps de gestos


Són temps de gestos, de política de gestos. Els gestos són el que permeten semblar el que volem ser plenament, però que en realitat no som...

Els gestos permetran al sorprenent govern de Pedro Sánchez semblar més d'esquerres del que la realitat de la seva gestió li permetrà ser, i sens dubte hi haurà gestos de calat que es traduiran en accions i alguns potser fins i tot en polítiques.

I com el president Sánchez han fet, fan i faran gestos l'alcaldessa Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona, el president Torra al govern de la Generalitat...

No hi ha polític que des del govern estant eviti els gestos, ans el contrari, la gestualitat ara és tant o més important que els fets!

Ciutadans viu, aquests darrers temps, de les enquestes i els gestos, com el que van escenificar al Parlament en una estúpida picabaralla per vergonya de tothom i enuig del president del Parlament.

Si fos pels gestos per moments podríem creure'ns que ja vivim en una República, que ja no som una simple comunitat autònoma... I parlant de comunitats autònomes i l'agenda del president Sánchez: deia dies enrere el president Torra, en una piulada que no sembla que el president Sánchez hagi entès res ("La relació entre Catalunya i l’estat espanyol ha de ser bilateral, de govern a govern. Si el govern del PSOE considera que no és urgent reunir-nos i ens situa en el paquet de les comunitats autonòmiques, és que no ha entès res de res.")... però el mateix podria dir el president Sánchez en relació al president Torra (que no està entenent res de res...). Les piulades també han esdevingut, possiblement avui més que mai, gestos!

Més enllà del que es diguin en privat em temo que la seva trobada (sembla que a principis de juliol!) sobretot anirà de gestos, els que veurem i ens faran visibles i els que destacaran (allò de brillar!) per la seva absència.

Són temps de gestos, el que els joves (i no tan) en diuen postureig...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada