dilluns, 25 de juny del 2018

Final de curs, final d'etapa


Avui una colla d'alumnes no només celebren la fi del curs escolar, avui sobretot celebren el final de la seva etapa de primària i s'acomiaden de l'escola!

Dies com el d'avui són especialment agredolços, un aiguabarreig emocional en el que afloren alhora l'alegria per haver fet un cim, i la tristesa de deixar enrere l'escola que els ha vist i fet créixer.

Per algunes famílies, per algunes mares i pares avui també és un dia de comiat, no només de final de curs, sobretot de final d'etapa! Entre d'altres és el nostre cas, el meu cas...

Queda molt lluny aquell primer dia d'escola de la Clàudia, la nostra filla gran, al setembre de l'any 2002; aquests dies s'està examinant del primer curs a la universitat! Després va venir la Irina, que ja ha acabat l'educació obligatòria i el curs vinent farà batxillerat, i finalment l'Abril, que aquest any, com els seus companys i companyes de curs, s'acomiada de l'escola.

També ho fem nosaltres, la Sira i jo, setze cursos després i tancant una etapa de les nostres vides lligada a aquesta escola, a tota la comunitat educativa. I no podem acomiadar-nos sense, abans, donar-vos les gràcies per tot el que heu fet per i amb les nostres filles.

Gràcies a l'equip docent, als i les mestres per la seva dedicació i professionalitat, també gràcies als diferents equips directius per fomentar i vetllar per la qualitat educativa de la nostra escola. Nosaltres, com tots i totes vosaltres també ho vam tenir clar: escola pública, l'escola pública del poble! No calia cercar res més.

Gràcies al personal no docent, al personal de consergeria, al de neteja i de cuina, també als i les talleristes de les activitats extraescolars i als i les monitores de menjador, que ja sabem que més enllà de les aules també s'educa.

Gràcies també a l'Ajuntament de Sarrià de Ter, del que sempre demanem més i, no obstant, també és molt el que fa i aporta; i finalment, i no per això menys important, moltes gràcies a l'AMPA, a totes les juntes, col·laboradores i col·laboradors de tots aquests anys; moltes gràcies per tota la feina i dedicació pensant sobretot en el benestar dels nostres fills i filles i per assumir amb responsabilitat i qualitat la gestió del menjador escolar; moltes gràcies i tot el suport en la defensa de la gestió del menjador escolar, especialment aquests dies, davant la voluntat del consell comarcal que el gestionin empreses privades.

Els comiats millor si són breus i aquest ja s'està allargant una mica massa. Als i les alumnes que avui us acomiadeu de l'escola només dir-vos que gaudiu molt d'aquest estiu, que no tingueu por de fer-vos grans i que quan us en feu (de grans) no oblideu mai tots els anys i les experiències viscudes en aquesta escola; amb el pas dels anys aquests records seran, sobretot i espero, un tresor!

Gràcies a tothom per tot, ens hem sentit part d'aquesta escola, d'aquesta comunitat educativa i és amb aquest sentiment de gratitud i pertinença que us diem, de tot cor, a reveure!


Text llegit a la festa de fi de curs de l'Escola Montserrat de Sarrià de Ter el divendres 22 de juny de 2018.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada