dijous, 14 de juny del 2018

La penúltima cantada de Lopetegui


Per grans aturades que un porter hagi fet al llarg de la seva carrera esportiva alguns arrosseguen, de per vida, grans cantades que, potser injustament, han influït o van influir en la seva trajectòria futbolística.

El cas més recent és el de l'alemany Karius i les seves errades fruit d'una commoció cerebral a la final de la Lliga de Campions que el seu equip, el Liverpool, va perdre contra el Real Madrid.

Precisament el sorprenent proper entrenador del Real Madrid, Julen Lopetegui, també arrossega la seva cantada colossal, la de la Supercopa d'Espanya de l'any 1994.

Lopetegui, després de fer unes bones temporades amb el Logroñés, va fitxar pel Barça i aquell partit de la tornada de la Supercopa d'Espanya era el del seu debut oficial.

No li podia anar pitjor: cinc gols encaixats i el darrer amb una cantada històrica! Una falta directa aparentment de bon aturar i que quan ja feia la "palomita" per blocar la pilota i deixar immortalitzat el vol la pilota, juganera, se li va colar entre les mans mentre ell queia vençut sobre la gespa, com va caure, en aquell moment, la seva carrera al Barça.

Ara, quasi vint-i-quatre anys després, Lopetegui ha tornat a fer una cantada i ha quedat alhora, ben fotut i retratat...

A pocs dies per començar el mundial de futbol, la seva primera gran i esperada cita com a seleccionador, el Real Madrid va anunciar que Lopetegui serà el nou entrenador blanc, un inoportú anunci que ha precipitat els esdeveniments, la seva fulminant destitució!

Aquest precipitat anunci, naturalment, ha molestat a la Federació Espanyola de Futbol i, en especial, al seu nou president, Luís Rubiales, a qui no li ha tremolat el pols per destituir-lo.

L'error no és que Lopetegui fitxés per un Real Madrid orfe d'entrenador després de l'inesperada dimissió de Zidane, l'error és que el Real Madrid, se suposa que amb el seu consentiment (o com a mínim coneixement) ho fes públic responent més a les seves urgències que a les necessitats de la selecció espanyola.

Que el propi president de la Federació Espanyola de Futbol se n'assabentés minuts abans de fer-se públic el fitxatge tampoc hi va ajudar, ans al contrari... No són maneres, és evident!

Si l'anunci del Real Madrid va caure com una bomba a la Federació Espanyola de Futbol el fulminant cessament de Lopetegui com a seleccionador, a dos dies del debut d'Espanya al Mundial, ha causat un autèntic terratrèmol dins el futbol espanyol!

Aquest sisme ha estat provocat per Florentino Pérez, president del Real Madrid, i ell mateix sembla haver-se encarregat que determinada premsa situï al president de la Federació Espanyola de Futbol, Luís Rubiales, com el principal responsable de tot aquest enrenou, de desestabilitzar la selecció a les portes del Mundial, espolsant-se una vegada més qualsevol responsabilitat...

Julen Lopetegui, que durant unes hores semblava l'home més feliç del món, encadenant ser seleccionador espanyol en un Mundial per després aterrar a la "casa blanca", amb la seva defenestració ha quedat fotut com va quedar fotut amb aquell maleït cinquè gol de la Supercopa d'Espanya.

Tot i els cinc gols encaixats i perdre aquell partit el Barça i Lopetegui van guanyar el títol; veurem ara com com li va a la selecció espanyola, entrenada d'urgència per Fernando Hierro, al Mundial; veurem com aterra Lopetegui al Real Madrid després d'aquest revés, després d'aquesta cantada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada