divendres, 1 de juny del 2018

Paraula de Fabra: talent


Si hi ha una paraula que aquestes darreres setmanes em persegueix és, sens dubte, talent!

No no, no em malinterpreteu, no estic dient que hi ha un talent que em persegueix i que vol posseir-me, em refereixo només, i literalment, a la paraula talent! Sabeu aquella sensació de trobar-se i ensopegar sempre amb una mateixa paraula, de trobar-se-la fins i tot a la sopa? Doncs aquest mes de maig a mi m'ha passat amb la paraula talent!

Vaig començar el maig participant en una formació sobre la identificació i motivació del talent i l'he acabat en una jornada Sumant Talents, tot activitats relacionades amb el programa d'inserció laboral en el que treballo, el programa Incorpora!

De tant parlar del talent inevitablement he acabat cercant-la al diccionari:

[1065; del ll. talĕntum, i aquest, del gr. tálanton 'balança; pes d'or, unitat monetària'; el sentit modern de 'capacitat intel·lectual' prové de la paràbola evangèlica dels talents que cal fer rendir (Mt 25, 14-30)]

1 m NUMIS Unitat de pes i monetària grega.

2 m Especial aptitud intel·lectual, capacitat natural o adquirida per a certes coses (art, mecànica, etc.). És un home de talent. Tenia un talent especial per a les finances.

3 m Disposició d'ànim bona o dolenta per a fer alguna cosa. Fer de mal talent una cosa.

4 f Gana, apetit. Més val talent que pa de forment.


Aquest mes he après que tothom té algun talent, altra cosa és que en sigui conscient, que l'hagi reconegut, identificat i que el treballi i enforteixi; una companya de feina explicava que de petita tenia molta traça amb el dibuix i menys amb les matemàtiques, i la van apuntar a classe de reforç de matemàtiques... No seré jo qui afirmi que no les necessités, però segurament tant o més que les de matemàtiques hauria agraït que també l'apuntessin a dibuix!

I vosaltres, teniu identificats els vostres talents? Sí, segurament en teniu més d'un!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada