divendres, 2 de juny del 2023

Sis-cents cinquanta-sis, la xifra de la setmana


A Girona la nit electoral de les municipals va ser especialment intensa; amb l'escrutini molt avançat, fins i tot per sobre del 80 %, encara ballaven regidors amunt i avall a la part alta dels resultats: ara nou pel PSC i set per Guanyem, ara vuit per Guanyem, ara Junts es recupera, ara s'enfonsa de nou...

Finalment, les eleccions les va guanyar el PSC amb 8.644 vots, seguit de ben a prop per Guanyem Girona amb 7.988 vots, ambdues candidatures amb vuit regidors, tot i que el PSC amb sis-cents cinquanta-sis vots més, una diferència inferior al 2% dels vots emesos.

L'empat a vuit situa a la primera línia de sortida a Sílvia Paneque i Lluc Salellas per aspirar a l'alcaldia i, certament, aquests sis-cents cinquanta-sis vots de més li donen un cert avantatge al PSC: en cas que no qualli cap acord Sílvia Paneque serà la nova alcaldessa de Girona en ser la llista més votada.

Però la sensació (naturalment la meva) és que tot i els sis-cents cinquanta-sis vots menys Lluc Salellasmés opcions d'esdevenir alcalde, opcions reforçades després de l'inesperat avançament de les eleccions generals.

Paneque i Salellas aquests dies enriqueixen el seu propi argumentari: ell apel·lant a la (novament) reclamada unitat independentista argumentant que no s'entendria que Junts i ERC vetessin un alcalde independentista; ella apel·lant a la condició de llista més votada i al gran motor del resultat electoral, el canvi, argumentant que en cas que Junts i ERC, sobretot Junts, donessin suport a Guanyem Girona no seria canvi sinó continuïtat.

Aquests són dies de negociacions i tot plegat s'hauria de resoldre en qüestió de quinze dies; el 17 de juny es farà el plenari de constitució i per aquell dia, si no abans, ja n'haurem tret l'aigua clara. En cas que no sigui així, que no hi hagi cap acord, llavors sí els sis-cents cinquanta-sis vots de diferència poden ser decisius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada