divendres, 30 de juny del 2023

Sis, la xifra de la setmana


El Barça aquesta temporada ha tenyit de blaugrana sis lligues estatals obtenint un ple històric de campionats dels sis equips professionals que té: futbol masculí i femení, bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala.

La xifra és una fita històrica mai assumida fins ara i en el seu conjunt té molt mèrit en l'àmbit esportiu, també en el social (especialment d'autoestima) i l'econòmic, tenint present que el club no viu precisament la seva millor època en aquest aspecte, immers en retallades pressupostàries en totes les seccions.

El mèrit esportiu en el seu conjunt és innegable tot i que en algunes seccions, per la seva clara superioritat respecte dels seus rivals, potser és més relatiu, com en l'handbol i el futbol femení, on a escala estatal els respectius equips dominen la competició de forma més que folgada, guanyant quasi tots els partits, sinó tots.

Més competides són les competicions estatals d'hoquei i futbol sala, en les que tot i que el Barça és dominador, no ho guanya sempre tot; i molt de mèrit tenen, enguany, les lligues de futbol masculí i bàsquet, en les que el Barça està recuperant, aquestes darreres temporades, la competitivitat que havia perdut.

Sis lligues de les sis possibles de les seves sis seccions professionals. La dada no hauria de passar desapercebuda per inèdita i, sobretot, perquè serà difícil, tot i que no impossible, que es torni a repetir.

Més improbable, ara com ara, és que aquesta fita s'assoleixi a escala continental, que les sis seccions es proclamin, en una mateixa temporada, campiones d'Europa... Aquesta seria, sens dubte, una gran fita històrica! De moment és només una il·lusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada