dimecres, 28 de juny del 2023

Moltes gràcies Saras!


Reconec que aquesta no me l'esperava, que si alguna certesa semblava tenir el Barça de bàsquet després de la sortida de la seva estrella, Nikola Mirotic, era la continuïtat de l'arquitecte del (bon) joc del Barça aquestes darreres tres temporades, de l'entrenador Saras Jasikevicius, més havent guanyat, de manera solvent, la darrera lliga.

La seva sortida, com la rescissió del contracte de Mirotic, s'ha d'emmarcar en la retallada pressupostària que el Barça està aplicant arreu, a totes les seccions professionals: ho hem vist al primer equip de futbol masculí, ho hem vist a l'handbol, ho veurem al futbol sala i ara ho veiem al bàsquet.

Segons el (sempre ben informat) periodista esportiu (especialitzat en bàsquet, un dels millors si no el que millor) Jordi Robirosa, club i entrenador no s'han posat d'acord en la rebaixa de la fitxa i el club ha decidit no renovar-lo

El Barça prescindeix d'un entrenador de prestigi, de l'entrenador que ha retornat el bon joc (i el públic) al Palau Blau-grana, de l'entrenador que ha fet tornar a guanyar títols importants (dues lligues i dues copes en tres temporades), de l'entrenador que ha classificat l'equip cada temporada per a la "Final Four" de l'Eurolliga, tot i que també és cert que no n'ha pogut alçar cap ni una. Tot i això, tot i no reblar el clau a Europa, Saras ha recuperat un equip de bàsquet que estava enfonsat.

El Barça prescindeix d'un entrenador de prestigi i, en un inesperat i sorprenent gir de guió, aposta per Roger Grimau, un entrenador sense experiència en l'elit, un meló per obrir. Grimau hi posarà el cor i moltes ganes, segur que també tot el seu coneixement, ben acompanyat de Víctor Sada, però l'aposta és arriscada, fins i tot per ell.

Sense Mirotic a la pista i sense Jasikevicius a la banqueta, i a l'espera de conèixer la confecció final de la plantilla per a la temporada vinent, el Barça de bàsquet d'entrada sembla que baixa un graó pel que fa a competitivitat, pel que en conseqüència (i en consonància) caldria baixar també les expectatives... Veurem.

Jo avui, encara sorprès per aquesta situació, només m'atreveixo a dir moltes gràcies, Saras i molta sort i encerts Roger Grimau!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada