divendres, 23 de juny del 2023

Vint, la xifra de la setmana


El Barça de bàsquet ha tornat a assaborir la glòria, guanyant de forma solvent la Lliga ACB, propinant-li un contundent tres a zero al Real Madrid al play-off de la final.

Amb aquesta ja són vint les lligues de bàsquet que acumula el Barça, la segona de Saras Jasikevicius en tres anys, la lliga de Nikola Mirotic, que li serveix per acomiadar-se del Barça per la porta gran.

El Barça encara és lluny dels trenta-sis títols de lliga del Real Madrid de bàsquet, però si fem un cop d'ull al palmarès d'ambdós clubs veurem que els anys vuitanta del segle passat representen un punt d'inflexió.

Entre el 1957 i el 1980 el Barça de bàsquet només va guanyar una lliga, la de 1959; la resta, excepte dues guanyades pel Joventut de Badalona, les va guanyar el Real Madrid. És a dir, fins al 1980 el Real Madrid havia guanyat vint-i-una lligues de bàsquet, el Joventut dues i el Barça només una.

Des de 1981 el Real Madrid ha guanyat quinze lligues i el Barça dinou, en períodes especialment fructífers, com el d'Aíto García Reneses i el de Xavi Pascual.

És clar que la gran assignatura pendent del Barça és Europa, on ha fet grans temporades i jugat força finals, vuit, però guanyat pocs títols, tan sols dos, que contrasten amb els onze títols europeus de la màxima categoria del Real Madrid...

Semblava que aquest any, després de fer una gran fase regular a l'Eurolliga, havia de tornar a ser un any victoriós a Europa, però novament el Real Madrid, que en bàsquet també té aquesta capacitat de superar moments límit, va guanyar el Barça a les semifinals en un incomprensible mal partit de Mirotic...

Però finalment el Barça, i Mirotic, han tancat la temporada amb una gran alegria, guanyant de nou un títol de lliga que, a banda de mantenir Saras Jasikevicius a la banqueta, ha de servir per esperonar a l'equip i fer-lo més competitiu a Europa, tot i la sortida de Mirotic, el jugador més determinant d'aquestes darreres temporades...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada