dilluns, 19 de juny del 2023

Prudència i audàcia


Dissabte, cap a les onze del matí, vaig saludar Lluc Salellas i Vilar just quan entrava a l'Ajuntament de Girona, just al llindar entre la plaça del Vi i el pati de l'entrada de l'edifici consistorial, com a potencial alcaldable.

Al ple municipal no va haver-hi sorpreses, el pacte anunciat entre Guanyem Girona, Junts i ERC van fer alcalde Salellas, que en el seu discurs va traçar dues trajectòries vitals, la de la ciutat prenent com a referents les èpoques de la república i de la transició per acabar en l'actualitat, i la personal recollint el fil associatiu, activista i familiar que han cosit la seva trajectòria política i vital fins a arribar a aquest punt, a ser alcalde de Girona.

I com a alcalde, ja de ple dret, va defensar l'incipient pla de govern que, és d'esperar, desplegarà els pròxims dies, setmanes i mesos abanderant el canvi que ell, més que els grups que l'acompanyen, representa. El repte, ben segur, és il·lusionant, tant com exigent la responsabilitat.

De canvi també en va parlar molt Sílvia Paneque i Sureda, l'altra alcaldable que el va abanderar durant la campanya electoral i que ara, frustrada qualsevol possibilitat de pacte amb Guanyem Girona, exercirà de cap de l'oposició vigilant i auditant la mesura i abast del canvi promès pel nou govern. Segurament també, en moltes qüestions, contribuint-hi i accelerant-lo.

Dissabte, cap a les onze del matí, vaig saludar Lluc Salellas just quan entrava a l'Ajuntament de Girona i dues hores més tard en sortia, espardenyes de vetes als peus i vara en , per tornar a trepitjar la plaça del Vi, aleshores sí, ja ungit com a alcalde.

No el vaig veure sortir; aleshores jo ja era a Sarrià de Ter per, com en les sessions de cinema d'abans, fer una segona sessió amb la constitució i investidura del nou ajuntament i alcalde de Sarrià de Ter.

A Sarrià de Ter, municipi del qual vaig ser-ne regidor durant setze anys, també s'hi respiren aires de canvi amb el nou govern format pel PAS i el PSC. El nou alcalde, Isaac Ramió Lafuente, també va tenir un record especial per a la família, just al final del seu discurs, després de desgranar els punts bàsics del seu compromís i del compromís del nou equip de govern.

El del nou alcalde de Sarrià de Ter va ser el darrer dels deu discursos de caps de grups municipals que vaig escoltar dissabte al matí, sis dels de Girona i quatre dels de Sarrià de Ter. I si va haver-hi un discurs que va condensar-los tots, un discurs breu que a manera de pastilla concentrada serveix de lliçó de primer dia d'escola per als i les regidores que dissabte van prendre possessió arreu del país, és el que va fer el cap de llista del PSC de Sarrià de Ter, Joaquim Rodríguez i Vidal.

En dues paraules, en tan sols dues paraules en Quim Rodríguez va concentrar les actituds que han de tenir els nous càrrecs electes: prudència i audàcia. Mestre, ja jubilat, de professió, Quim Rodríguez també és mestre en política i la seva dilatada experiència, acompanyada de la seva actitud sempre oberta i col·laboradora, serà un gran actiu del nou govern de Sarrià de Ter.

Preneu nota: prudència i audàcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada