dissabte, 3 de juny del 2023

Man on the Moon. Minuts Musicals històrics.


El 17 de gener de 1949 va néixer a Nova York l'artista còmic Andy Kaufman.

A mitjans dels anys setanta del segle passat la seva popularitat va créixer gràcies a la participació en programes de televisió com "Saturday Night Live" i "Taxi". Kaufman sorprenia pel seu estil de comèdia provocador, fonamentat en l'absurditat i en la manipulació de les expectatives del públic. Era d'aquells artistes que no deixava indiferent, que en certa manera incomodava; d'aquells que o t'agrada o l'odies...

Andy Kaufman va morir prematurament el 16 de maig de 1984 a l'edat de 35 anys, víctima d'un càncer de pulmó. Hi ha qui considera, però, que la seva mort va ser un engany, una broma més, rumor alimentat per la sospita d'haver vist aparèixer algun dels seus personatges en algun club de comèdia.

L'any 1999 el director de cinema Milos Forman va estrenar la pel·lícula "Man on the Moon", una biografia d'Andy Kaufman interpretat pel també còmic Jim Carrey. Milos Forman va prendre el títol de la pel·lícula de la cançó "Man on de Moon" que el grup REM va publicar l'any 1992 dins el disc "Automatic for the People", mode d'homenatge a Kaufman.

Naturalment, la cançó té un lloc destacat en la banda sonora de la pel·lícula, i per a l'ocasió REM en van compondre una altra, també inspirada en la vida d'Andy Kaufman: "The Great Beyond".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada