Aquest matí a Girona passarà quelcom extraordinari, un ple extraordinari sobre l'ESO al barri del Pont Major, quelcom que no sé si té precedents.
Més enllà de la discussió política, més enllà del resultat final del ple i del que s'acabi aprovant o no, per a mi, com a president de l'AMPA Xifra i vocal de l'AV del barri, em sembla que el simple fet que es faci un ple extraordinari per parlar del Pont Major en clau socioeducativa ja és positiu.
Les circumstàncies que l'han provocat no m'agraden, sí que, tot i això, aquests dies se'n parli, també al ple municipal.
No sé si en algun moment del ple municipal es parlarà del Pla Comunitari Construïm Ponts, potser convindria tenint present que a través de l'AV del Pont Major ahir es va entrar per registre municipal (també a Educació) un manifest del propi Pla Comunitari.
El document té una part d'anàlisi, en la que s'hi posa context i història i s'apunten preocupacions i riscos, i una part propositiva, en la que s'escalen de forma prioritària les mesures que es proposen des del Pla Comunitari Construïm Ponts en relació a la situació dels estudis d'ESO al barri i a l'escolarització de l'alumnat.
El manifest no en parla, tal vegada no li correspon fer-ho, però sí naturalment el Pla de Treball del Pla Comunitari, que es va presentar a la darrera Taula Institucional: Construïm Ponts té un pressupost, per aquest 2023, de quaranta-dos mil euros.
A mi em fa la impressió, després d'haver participat a la Taula Institucional del Pla, d'haver escoltat les demandes i necessitats no cobertes (més espai i professionals per als joves) i veient les noves necessitats que s'apunten (més serveis i recursos socioeducatius), que potser aquests quaranta-dos mil euros, que el Pla Comunitari exprimeix fins al darrer cèntim, puguin resultar essent insuficients.
Quaranta-dos mil euros són molts o pocs en funció, naturalment, del què es vulgui fer...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada