dimarts, 28 de març del 2023

La Kings League no és futbol


És el fenomen del moment, allò que vulgarment diem "que ho peta!". La Kings League no és futbol i és quelcom més que "un altre" futbol; la Kings League sobretot és un producte d'entreteniment que té el futbol com a mitjà, més que com a finalitat.

Les veritables estrelles d'aquesta competició rares vegades són sobre el camp, damunt la gespa (només quan apareix la carta "penatli presidente"); les veritables estrelles d'aquesta competició són els presidents ("streamers", creadors de continguts) dels clubs que retransmeten en directe com viuen i veuen els partits.

Si només t'agrada el futbol la Kings League rarament t'agradarà, ja que les regles de joc no estan al servei de la pilota sinó de l'espectacle, de la retransmissió; si t'agraden els directes, el consum de "streamers" la Kings League t'agradarà encara que avorreixis el futbol tradicional.

Personalment, no m'agrada la Kings League, possiblement perquè en general no m'agraden els "streamers", però reconec que Gerard Piqué ha tingut l'habilitat de generar un producte que essencialment es consumeix en línia (els directes) i que sobretot es produeix de forma presencial i analògica (els partits); aquesta hibridació segurament és part de la clau de l'èxit, més enllà de la popularitat dels presidents dels clubs que hi participen, la priorització de l'espectacle per davant l'esport i el ritme frenètic de tot plegat.

No sé si aquest fenomen donarà una nova vida al futbol, al futbol tradicional, però com a mínim sí que pot donar una segona vida a futbolistes amateurs que, en cas de consolidar-se aquesta competició, podrien esdevenir professionals.

La primera edició s'ha tancat omplint el Camp Nou i captant l'atenció de tothom, tota una fita per aquesta nova competició, d'escassos mesos de vida, que seguirà regnant entre els aficionats dels directes, dubto que els estrictament del futbol.

La Kings League ho sembla, però no és futbol. La Kings League vindria a ser el Mc Donal's del futbol, menjar que s'ingereix, però que no necessàriament alimenta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada