divendres, 5 de setembre del 2008

Nit de Gossos, Plouen Catximbes i Fin de Mes a Sarrià de Ter


El d'ahir a la nit era el concert jove de la Festa Major, anomenat aquest any com a Barraques a Sarrià. El cartell era, com es pot veure, Fin de Mes, Gossos i Plouen Catximbes (i MySpace).

Malgrat Gossos i Plouen Catximbes són dos grups que m'agraden no els vaig escoltar; sí els Fin de Mes, un grup de punk-rock de joves sarrianencs a l'òrbita de l'entitat Apaga la Tele (ATV) i a l'estela d'un altre grup sarrianenc, ja amb més experiència, kilòmetres i 2 CD's, Fiasko.



Al Pavelló Municipal hi vam anar, la Sira i jo, amb les nenes i, després d'escoltar Fin de Mes vam tornar cap a casa i la Sira va tornar al concert, mentre jo em vaig quedar a casa amb les nenes. No sempre he de ser jo qui marxi, no?.

Va ser curiós el moviment de gent que es va produir entre Fin de Mes i Gossos; mentre a la primera actuació la majoria de públic era de Sarrià de Ter, i molt jove, quan Fin de Mes van acabar també molts dels joves de Sarrià de Ter van sortir del Pavelló, mentre hi anava entrant gent, també joves (i no tan joves) d'arreu.


El concert jove d'enguany ha estat diferent dels anteriors, de la "tradició" que hi havia amb el concert jove. D'entrada el concert jove de la Festa Major es programava el dissabte anterior al cap de setmana fort de la Festa, no un dia entre setmana, com aquest any, en què l'endemà la majoria de gent, i molts joves, treballen. D'altra banda els grups es triaven conjuntament a la Comissió de Festes, on participaven els joves a través de l'entitat ATV; de fet el concert era bastant seu, era el seu concert.

Aquest any no ha estat ben bé així, per voluntat del govern municipal; ells tenen una altra manera, ben legítima, d'organitzar la Festa Major i, concretament, si més no aquest any, el concert de joves. De fet el dia i els grups els ha triat el govern, prescindint, tot indica, ja no de la voluntat, sinó de l'opinió dels joves.

De fet no deixa de ser significatiu que aquest any els joves d'ATV no hagin volgut fer barraca, de manera que de barraques enguany n'hi ha dues: la de la Unió Esportiva Sarrià (UES) i la de l'expedició a l'Himalaya del Grup Muntanya Sarrià (GMS).

Dels Fin de Mes comentar que no només són joves, sinó que llueixen, dalt l'escenari, algunes de les seves passions, més enllà i paral·lelament a la música: el handbol (uniformats amb els pantalons de la UES, i amb salutació al seu entrenador, present al concert -no havien assistit a l'entrenament de la tarda, pels preparatius de la seva actuació-) i l'ATV, local social dels joves on hi ha també els locals d'assaig, lluint-ne la samarreta...


La resta de concert deuria anar prou bé... esperaré a veure què me'n diu la Sira... caldrà veure què en diu la gent... i naturalment els joves!

---------------------------------

pd1: Canal Youtube de Fin de Mes on entre d'altres hi ha:
Fin de Mes - Fin de Mes


pd2: Fotolog de Fin de Mes

pd3: Gossos i Macaco- Corren


pd4: Les cabres meulen-Plouen Catximbes.



pd5: Les cabres meulen és el primer vídeo clip del grup de Manresa i el van gravar a Sarrià de Ter, concretament a Sarrià de Dalt amb la participació de veïns i veïnes, entre d'altres l'inquiet Gerry o també anomenat BadHill, és a dir, en Gerard Puigmal: Canal Youtube, Flikr, MySpace i Fotolog...

1 comentari:

  1. Recordo el concert de Plouencatximbes. Érem quatre després de la neteja post-gossos. Quatre, literalment.
    Amb el meu colega, d'alcohol fins les celles, dels millors concerts de la meva vida. Amor a primera vista amb el Plouen i encara em pregunto com collons aquest grup no ha tingut el reconeixement que es mereixen. Podrien ser el teloners del Pixies. Brutal!. Caguntot! Plouen!!! Torneu!!!!
    Ha vingut la Blanca...Plouen forever!

    ResponElimina