dijous, 2 de març del 2023

Sí al Xifra com a Centre Integrat de PF


Formo part del Consell Escolar de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona i no em consta que el Consell Escolar hagi participat en la decisió que l'institut esdevingui un Centre Integrat de Formació Professional.

El Consell Escolar del Xifra no ha participat en la decisió, no ha decidit res perquè, simplement, ningú li ha demanat que ho fes, que participés de la decisió; aquesta ha vingut donada, feta i decidida, fet consumat.

En les meves intervencions sempre he volgut desvincular aquesta decisió de la de suprimir les línies d'ESO, deixant clar que per mi són dos debats diferents, encara que complementaris i, per Educació i l'Ajuntament, indestriables. En això tampoc ens estem posant d'acord.

Quan algú m'ho pregunta, fins i tot encara que no ho faci, jo dic al Xifra com a Centre Integrat de Formació Professional; certament aquesta és una bona oportunitat per a elevar la formació professional a casa nostra i per situar al Xifra, encara més, en l'excel·lència de la formació professional.

Més encara si podem sumar-hi el manteniment dels estudis de batxillerat, amb uns batxillerats professionalitzadors, fent del Xifra en un referent en estudis post obligatoris.

Tot i no haver participat en la decisió jo dic al Xifra com a Centre Integrat de Formació Professional. I amb la mateixa rotunditat dic a la continuïtat de l'ESO al Pont Major. I si bé és cert que ser un Centre Integrat de Formació Professional és incompatible amb els estudis d'ESO, no és el mateix que el Xifra perdi l'ESO que la perdi el Pont Major.

Educació, també el govern municipal, ho plantegen com un pack indivisible, com el dels iogurts del supermercat, però no és ni hauria de ser així. Hi ha solucions per a fer ambdues coses, que el Xifra sigui un Centre Integrat d'PF i que l'ESO es quedi, reforçada, al Pont Major.

Només falta voluntat política; només és una qüestió de voluntat política. Però ni Educació ni el govern municipal volen fer-ho, ni tan sols plantejar-ho. Ara no volen salvar l'ESO al Pont Major, com tampoc no han volgut salvar-la aquests darrers quatre anys.

Les coses no sempre passen perquè sí
, fruit de l'atzar i la demografia; en l'anàlisi forense de la progressiva i agònica mort de l'ESO al Pont Major s'observen causes prou clares i evidents i arribats a aquest punt Educació i Ajuntament, amb la supressió del 1r d'ESO per al curs vinent, comencen a administrar pal·liatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada