dissabte, 25 de març del 2023

Mother. Minuts Musicals històrics


Entre el 22 de gener i el 24 de maig de 1944 va tenir lloc a la regió italiana d'El Laci la "Batalla d'Anzio", una de les operacions militars de la Segona Guerra Mundial. El 18 de febrer de 1944 el soldat britànic Eric Fletcher Waters, d'encara no vint anys, va morir en combat a la ciutat italiana d'Aprilia. Deixava vídua i dos orfes, el més petit de tan sols cinc mesos: Roger Waters.

Aquesta mort inevitablement va condicionar la vida de la família de Roger Waters; la seva mare i els seus dos fills van marxar de Great Bookham, poble del comtat de Surrey, per anar a viure a Cambridge, on anys més tard coneixeria a Syd Barret, el germen de Pink Floyd.

La fotografia de la família Waters va ser una de les moltes imatges que es van projectar al concert que Roger Waters va fer dies enrere a Barcelona, en la que Roger Waters és sobre la falda de la seva mare.

La mort del seu pare a la Segona Guerra Mundial va marcar la infància i la vida de Roger Waters, com de tants altres infants, i va influir també en la seva música; un bon exemple és el disc "The Wall". No entraré ara en les disquisicions del disc i la vida del personatge (Pink) que narra, però sí que val la pena aturar-se en una de les cançons del disc, "Mother", que lluny de ser una cançó per a dedicar a les mares el Dia de la Mare (pel títol i el seu to melòdic, quasi com una cançó de bressol), se centra en el record de Pink de la seva mare, excessivament sobreprotectora, una pedra més del mur...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada