dijous, 18 de desembre del 2008

Sobre la requalificació de terrenys de Torraspapel

La requalificació dels terrenys industrials de Torraspapel a Sarrià de Dalt és una qüestió que ja planava, a principis de novembre, quan la notícia de l'ERO va saltar als mitjans... Aquests dies n'hem tornat a parlar a partir de la inclusió, a petició del govern de Sarrià de Ter, de la possibilitat de requalificar aquests terrenys (més de 10 mil m2) en el Pla Social que el Comitè d'Empresa ha presentat a Torraspapel.

A partir de la publicació d'aquesta notícia al diari El Punt aquest dimarts al migdia el programa de la Cadena Ser l'Hora L em va fer una entrevista, en qualitat de portaveu del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter, per valorar la notícia i la situació de la fàbrica Torraspapel i la possible requalificació de terrenys. Aquest és el comunicat que vam emetre:


Roger Casero: «La requalificació de terrenys té sentit si Torraspapel assegura la seva continuïtat a Sarrià de Ter durant, com a mínim, 20 anys»

Casero considera que el pla de viabilitat de la fàbrica hauria de contemplar fer un producte de futur, invertint en una nova màquina, de manera que els beneficis de la requalificació representessin un 10-15 % de la inversió

El portaveu socialista a l´Ajuntament de Sarrià de Ter, Roger Casero, va explicar ahir al programa l´Hora L de Ràdio Girona que «no hi ha d´haver pressa en requalificar els terrenys de Torraspapel» i que per fer-ho «hi ha d´haver un compromís ferm per part de la fàbrica que asseguri la continuïtat de la seva activitat i la conservació dels llocs de treball a llarg termini».

En aquest sentit, Casero considera que s´ha de fer una «màquina nova, una inversió real que garanteixi que la fàbrica no es mori en pocs anys» i ha deixat clar que la requalificació només seria viable si representés un 10 o un 15 % de la inversió que hauria de fer Torraspapel.

D´altra banda, també ha volgut remarcar que «el més prioritari ha de ser poder mantenir els 213 treballadors que la paperera vol acomiadar» i ha recordat que l´expedient de regulació d´ocupació presentat per Torraspapel «no està motivat per pèrdues econòmiques ja que la fàbrica de Sarrià de Ter genera beneficis i per aquest motiu s´ha de lluitar per mantenir i potenciar l´activitat industrial de la fàbrica».

-----------------------------

pd1: El PSC de Sarrià creu que no hi ha pressa a requalificar els terrenys de Torraspapel, titular de la notícia al diari El Punt.

pd2: Roger Casero posa condicions a la requalificació, titular al Diari de Girona.

pd3: El PSC de Sarrià de Ter considera que no hi ha pressa a requalificar els terrenys de Torraspapel, titular a Ràdio Sarrià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada